Martina Meola – Omul Anului 2021

Fișier

ELEV

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 28.11.2012, MILANO

STUDII: LICEUL TEORETIC „LIVIU REBREANU”

ȘCOALA DE ARTE „ALEXEI STÂRCEA” (PROF. IRINA BOGATAIA)

DISTINCȚII: LOCUL III LA CONCURSUL „ROMÂNII AU TALENT”; PREMIUL I LA CONCURSUL „ANTONINA LUCINSCHI”; PREMIUL „GOLDEN CENTURY – 2021”, MOLDOVA GRAND PRIX; PREMIUL I LA „CONCURSUL PIANIȘTILOR”; PREMIUL MARE LA FESTIVALUL „DO RE MI FEST”

COORDONARE: ZINA BIVOL

Copilul – fenomen

Pianul este vocația ei, poate de asta simte fiecare notă muzicală cu ochii închiși. Martina Meola este o excepție a generației sale. Dedică ore întregi muzicii și muncește foarte conștiincios pentru vârsta ei, considerând telefonul un prieten străin la care revine doar în cazuri de necesitate. A cucerit juriul de la Românii au Talent, iar scenele din Chișinău pur și simplu îi cunosc pașii. În acest an, Martina a fost admisă la Conservatorul din Milano, ceea ce înseamnă că numele ei va deveni în timp și mai sonor.

Anul 2021 a fost foarte productiv și foarte pozitiv. S-a evidențiat prin multe concursuri și concerte importante care mi-au oferit posibilitatea să evoluez mai mult și mai mult. M-am ales cu premii speciale de locul I, premii mari și sunt extrem de recunoscătoare celor care cred în mine și mă susțin.

În toamna anului trecut au fost primele probe pentru Concursul „Românii au Talent” din România. A fost o muncă continuă, dar a meritat! Prestația mea la preselecție a fost minunată, cu lacrimi și emoții, fiind aplaudată îndelung.

Concursul a avut mai multe etape. La prima semifinală am primit Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartos, unde am avut o interpretare la pian cu ochii legați. Am primit complimente de la Andra și Andi Moisescu, cuvinte care m-au încurajat pentru mulți ani înainte.

Eu cred că i-am impresionat prin piesele pe care le-am interpretat, prin pasiunea și dragostea mea față de pian, fiindcă ochii mei lucesc de la distanță atunci când fac ceea ce-mi aduce plăcere și satisfacție.

În finala concursului „Românii au Talent” am câștigat Locul III și m-am ales cu 10.000 de euro. Vreau să-i investesc în creșterea mea ca profesionistă.

De la cinci ani am înțeles că muzica și pianul îmi descifrează visele, iar aplauzele publicului mă încurajează să lucrez cât mai mult. Cred că mă prinde bine rolul de pianistă și rămân să-mi descoper acest talent. Încerc să privesc și să învăț cât mai mult despre compozitori și pianiști consacrați.

Până la participarea mea în Concursul „Românii au Talent” chiar nu am avut nevoie de telefon, dar când urma să particip în semifinală, organizatorii ne-au cerut să ne facem pagini de socializare ca să ne cunoască cât mai multă lume și să ne poată vota.

Dedic pe zi trei sau patru ore de pian, iar individual merg de trei ori pe săptămână la profesoara mea Irina Bogataia, Școala de Arte „Alexei Stârcea”. Ea a avut un mare rol în creșterea și dezvoltarea mea. Împreună alegem piesele și comunicăm fiecare apariție scenică. Îi mulțumesc până la doamne, doamne și înapoi!

Succesul meu se datorează mult și părinților mei. Mama mă însoțește peste tot, are grijă când și unde trebuie să fiu, iar tata ne ajută financiar să facem față la toate cheltuielile.

Când am timp liber, măcar jumătate de oră, mă joc cu pisoiul meu Chiurchiur. El tot face parte din familia noastră, iar noi chiar ne distrăm împreună. Face tot felul de năzbâtii și asta mă amuză.

Mai am și alte pasiuni, îmi place să recit poezii, mai spun frământări de limbă și chiar cunosc un număr foarte mare. Am și plăcerea să înot mult. Cred că tuturor copiilor ne place apa.

Un vis al meu a fost să-mi continui studiile la Conservatorul din Milano, să cânt la școala din Milano și iată că acesta se realizează.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin