Met Gala 2022: Kim Kardashian în rochia lui Marilyn Monroe (și alte ținute fabuloase) (Foto)

Gala sau Balul Met, denumită oficial Gala Institutului de Costume, este o strângere de fonduri dedicată Institutului de Costume, aripă a Muzeului Metropolitan de Artă din New York. Evenimentul marchează deschiderea anualei expoziții de obiecte vestimentare din cadrul institutului. Fiecare gală serbează tema expoziției din anul respectiv, impunând invitaților un dress code care să fie în rezonanță cu subiectul ales.

Anul acesta dress code-ul a fost: gilded glamour, white-tie.

Dar ce presupune presupune acest dress code? White-tie este cel mai formal cod vestimentar și este reprezentat de rochii de gală lungi pentru femei și tuxedo-uri pentru bărbați.

În ceea ce privește „gilded glamour”, aici este mult loc de interpretare. Gilded Age-ul a fost o perioadă a exceselor, un moment în care oamenii bogați au exagerat fără limite fiecare aspect al vieții lor, inclusiv cel vestimentar. A fost o perioadă a celor bogați, o perioadă tumultuoasă din istoria Americii după Războiul Civil, care s-a extins din aproximativ 1870 până în anul 1900.

Gala Met a fost înființată în 1948 ca modalitate de a strânge bani pentru a susține nou-fondatul Institut de Costume și deschiderea exhibițiilor sale.

Gala este organizată de revista Vogue, Anna Wintour fiind cea care alege și aprobă fiecare invitat.

Evenimentul este considerat ca fiind unul dintre cele mai proeminente și exclusiviste evenimente sociale din lume cu o strângere de fonduri colosală.

Chiar dacă a fost inventat inițial ca fiind un eveniment caritabil, atenția tuturor este îndreptată către ținutele alese. Met Gala este un adevărat spectacol vestimentar.

Vedete din domeniul cinematografiei, muzicii și al modei au pășit aseară pe covorul roșu al Galei și au făcut senzație cu look-urile bine studiate.

Anul acesta, Kim Kardashian a atras toată atenția cu alegerea sa. Vedeta a fost norocoasă să îmbrace celebra rochie purtată de Marilyn Monroe când i-a cântat „La mulți ani” președintelui Kennedy.

Sora lui Kim, Kendal Jenner a fost deja inclusă de mai multe reviste de specialitate în topul celor mai frumoase ținute de la gală.

Modelul a ales o ținută semnată Prada – Un top transparent și o fustă voluminoasă. Pentru a completa look-ul avangard, Kendal și-a decolorat sprâncenele.

Blake Lively – anul acesta actrița a fost și una dintre gazdele evenimentului. Vedeta a ales o creație impresionantă. Este vorba de o rochie transformer, care inițial arăta ca în poza de mai jos, iar apoi s-a transformat datorită unei trene foarte lungi inspirată de rochia statuii libertății.

Billie Eilish – a ales o creație Versace și pare că s-a inspirat de la celebrul serial: „Bridgerton”.

Jessica Chastain – actrița a ales Gucci și dacă e să ne luăm după părerea stiliștilor, vedeta nu a dat greș.

Simone Ashley – actrița din serialul momentului – „Bridgerton” a ales un look extrem de sexy, creația fiind semnată de Moschino.

Dakota Johnson în Gucci

Kate Moss și fiica sa în Burberry

Naomi Campbell în Burberry

Vezi mai multe ținute în galerie:

Tu ai o ținută preferată?

Abonează-te la articolele

Vip Magazin