Mircea Țîra: CONNECT-R-ul antreprenorilor călători

Te-ai gândit vreodată care este job-ul de vis? Aflând povestea lui Mircea, aș putea afirma cu puțină invidie că omul ăsta are exact o parte din visul nostru. Doar imaginează-ți cum ar fi să organizezi călătorii și să fii tot timpul cu valiza gata pentru o nouă destinație! Sună provocator, de acord.

Mircea Țîra este fondatorul „Just-Travel”, o agenție de turism dedicată antreprenorilor. Chiar dacă oamenii de afaceri au toate resursele pentru a călători și a se relaxa, de cele mai multe ori le este greu să se desprindă de obligațiile pe care le au și pun „răsfățul” pe ultimul loc.

Datorită proiectului său, Mircea le oferă oamenilor de afaceri ocazia să trăiască aventuri, să facă conexiuni și să se regăsească. Prima escapadă de care s-au bucurat zece antreprenori a avut loc în Iordania, iar cea de-a doua în Palma de Mallorca, Spania.

Mircea, pentru început vreau să ne povestești de unde a pornit ideea proiectului Just Travel?

În dialog cu mai mulţi antreprenori în cadrul proiectului Just Vlog, am înteles că oamenii de business sunt destul de singuratici. Le lipsește ieșirea din zona de confort, comunicarea cu semenii lor și, totodată, aventurile pline de emoţii. După un eveniment la care au participat mai multi antreprenori, am observat setea de comunicare între ei, necesitatea de a petrece timp împreună, de a împărtăși idei și experienţe. Atunci mi-am propus să organizăm o primă expediţie de test în Iordania. Și a fost Wow!

De ce este un proiect dedicat oamenilor de afaceri?

Evoluţia antreprenorului reprezintă și evoluţia afacerii sale, este un lucru demonstrat, iar comunicarea cu oameni ca tine care fac gașcă într-o aventură încarcă bateriile la 200%. Oamenii din business mereu trebuie să atingă noi înălţimi, să capete idei și experienţe inedite, ei fiind locomotiva în afacerile pe care le reprezintă.

Știu că pe lângă partea distractivă a călătoriei faceţi și ceva educativ și informativ. Te rog să ne poveștești despre ce este vorba.

Oameni. Emoţii. Locaţii – acesta este sloganul nostru. Călătoriile cu Just Travel înseamnă mai mult decât obiective turistice. Echipa care participă are parte de un program detaliat și bine pregătit, care stârnește 5 tipuri de emoţii pentru cele 5 zile ale călătoriilor noastre. Antreprenorii sunt puși la încercări, participă la quest-uri, aleargă, râd, plâng și se regăsesc.

Această escapadă are și o latură spirituală? Cred oamenii de afaceri în energie și spiritualitate?

Energia este ceea ce își lasă amprenta. Oamenii de afaceri sunt diferiţi, fiecare cu ideile și viziunile sale, prin diversitate de fapt și ne completăm, iar latura spirituală a fost atinsă în ambele expediţii la un nivel la care nu m-am așteptat. Am asistat la discuţii atât de profunde și sincere încât ne-am restartat cu toţii energetic.

Fiind antreprenor, simt nevoia de a face periodic un restart emoţional, spiritual și asta se întâmplă în urma escapadelor cu Just Travel.

Prima expediţie a avut loc în Iordania. De ce aţi ales această destinaţie și ce aţi făcut acolo?

Ne planificăm foarte minuţios călătoriile, discutăm cu mulţi experţi în turism, ne documentăm în dependenţă de perioadă, activităţi disponibile, verificăm totul până la cele mai mici detalii, astfel încât aventurierii noștri să se degajeze complet. Programul a fost unul încărcat, am făcut safari cu jeepurile în pustiu, ne-am scăldat în Marea Moartă, am făcut diving în Marea Roșie, am dormit în deșert cu beduinii, chiar am căutat papagalul renumit din orașul Aqaba. 5 zile – 5 destinaţii – 5 emoţii.

După prima expediţie, toţi participanţii au început a face afaceri între ei, au devenit parteneri, prieteni și poate chiar mai mult, astfel am înţeles că facem ce trebuie.

Recent a avut loc și ce de-a doua expediţie. De această dată aţi vizitat Palma de Mallorca. Aici cum a fost?

Yachting în Marea Mediterană, plimbări cu Formula 1, două insule, yoga, șase plaje, cinci tipuri de transport – a fost excepţional!

De ce oamenii de afaceri care și-ar permite să călătorească oriunde, își fac puţin timp pentru ei?

Dacă întrebi orice om ce ar vrea să facă mai mult în această viaţă, 95% ar răspunde că și-ar dori să călătorească mai des, chiar și antreprenorii. Iar aici este o dinamică pozitivă, oamenii de business călătoresc din ce în ce mai mult.

Tu cum stai la capitolul timp liber? Reușești atunci când pleci într-o vacanţă să te detașezi de tot?

Călătorind cu Just Travel cu siguranţă am reușit să mă detașez. Dacă ești în anturajul potrivit de oameni, atunci restul contează mai puţin.

Îţi imaginezi și o astfel de expediţie în Moldova? Crezi că există și la noi locuri spectaculoase?

Desigur, planificăm chiar un astfel de eveniment – Wild Codri! Împreună cu o echipă de 10-12 oameni vom trăi trei zile în Codri fără semnal, mâncare, comodităţi – ne vor aștepta mai multe challenge-uri interesante. Abia aștept!

Cât de scumpă (sau poate nu) este o astfel de aventură?

Proiectul Just Travel nu este unul comercial, costurile sunt de circa o mie de euro și includ absolut totul, chiar și operatorul video care imortalizează această aventură.

Ce alte destinaţii spectaculoase vă mai doriţi să exploraţi?

Avem planuri mari. Următoarea expediţie va fi pe 22 august. Mergem în Montenegro și Croaţia – două ţări excepţional de frumoase. Bineînţeles, pregătim un program turbat… Totodată vrem să descoperim, în toamnă, Georgia autentică, iar Anul Nou să îl petrecem într-un castel din Islanda cu speranţa să vedem Aurora Boreală și să ne punem o dorinţă exact la miezul nopţii, când sărim în 2023.

Coordonare: Eugenia Ion

Foto: Arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin