Ecaterina Alerguș – Omul Anului 2021

Fişier

Fondatoarea și Directoarea „ACADEMY BEAUTY BY ECATERINA ALERGUȘ”;

Formator Internațional „ATELIER INTERNAȚIONAL DE MAQUILLE”, PARIS

Locul Nașterii: 01.04.1992, Mingir, Hâncești

Studii: Facultatea de Drept, ASEM

Coordonare: Eugenia Ion

Foto: Arhiva personală


Frumusețea fără limite

E una dintre femeile care le reușesc pe toate. Împlinirea de acasă, ca soție și mamă, o motivează să devină tot mai bună în afacerea pe care o dezvoltă în domeniul beauty. „Academy Beauty by Ecaterina Alerguș” este unica instituție de la noi care oferă diplome recunoscute și peste hotarele țării. Ecaterina oferă tot ce are mai bun tuturor elevelor și clientelor care îi pășesc pragul Academiei și Salonului său de frumusețe –„Katerine”.

Anul 2021 a venit cu câteva schimbări din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina. Comenzile în Moldova au scăzut, iar câțiva angajați au ales să plece din țară. Totuși, până la finele anului lucrurile au semnalat o tendință de normalizare, oamenii înțelegând că nu pot renunța la viața și tabieturile lor. Am fost nevoiți să reducem din salarii, dar am reușit să supraviețuim. În prezent, lucrurile au revenit pe un făgaș normal.

Chiar dacă anul 2021 a fost plin de provocări, am izbutit să mai bifăm o reușită. Am semnat un nou contract cu Monaco. Recent am fost acolo și am predat primele cursuri.

Am câștigat încrederea femeilor din România, atât cu salonului de frumusețe cât și cu Academia Beauty, acesta fiind un motiv de mândrie pentru mine și echipa mea. Să știți că femeile din România sunt diferite de noi când vine vorba de coafuri și machiaj, dar pentru că lucrăm după ultimele tendințe, reușim să facem față tuturor provocărilor.

Nu cred că am concurență. Asta nu înseamnă că nu mai există specialiști buni în afară de mine, dar niciodată nu sunt în competiție cu cineva. Eu vreau să mă întrec doar pe mine. Anul acesta vreau să fiu mai bună ca anul trecut și tot așa mai departe.

Învăț foarte mult de peste hotare pentru că vreau mereu să vin cu ceva nou. „Academy Beauty by Ecaterina Alerguș” este unica academie de beauty din Republica Moldova care oferă diplome recunoscute peste hotare. Sunt mândră să spun că sunt Formator Internațional și sunt invitată să preadu lecții într-o mulțime de țări europene. Acest lucru mă motivează să ofer în fiecare zi ceva mai mult și mai frumos.  Italia, Franța, Germania și Spania – sunt doar câteva dintre țările cu care am colaborat până acum, și nu mă opresc aici. Elevele noastre pot lucra oriunde își doresc datorită diplomei oferite de „Academy Beauty by Ecaterina Alerguș”

Pentru o femeie este foarte important să fie împlinită în viața personală ca să își poată canaliza toată energia în domeniul profesional. Dacă sunt bine acasă, atunci voi face furori și în afaceri, iar dacă trec prin momente mai grele, o să mă mențin, dar nu voi face nimic special. Pentru mine nu există nu se poate. Știu să rămân pe linia de plutire și să nu arăt nimănui ce se întâmplă în sufletul meu.

Îmi este greu să mă descriu ca lider. Uneori sunt foarte calmă, iar alteori, când avem foarte mult de muncă, sunt agitată. În cele mai grele momente încerc să îmi motivez echipa, povestindu-le că am susținut examenele de stat fiind însărcinată cu al doilea copil, aveam serviciu și multe alte griji, dar am reușit. Totul este posibil dacă îți dorești.

Soțul mi-a fost alături chiar de la bun început. A fost primul om care a crezut în mine și a investit. Susținerea lui m-a motivat să nu dezamăgesc și să îmi demonstrez că pot.

Premiile sunt importante pentru noi, dar nu ne place să le primim de oriunde. Îmi place să primesc apreciere de la oamenii pe care la rândul meu îi respect. Angajatele mele se mândresc atunic când reușim să luăm un nou premiu și devin și mai motivate.

Fiecare dintre noi are șansa să reușească. Eu am început cu o investiție foarte mică, totuși, nu e vorba doar despre bani. În cazul meu a fost despre voință. Dacă vrei, totul se poate!

E una dintre femeile care le reușesc pe toate. Împlinirea de acasă, ca soție și mamă, o motivează să devină tot mai bună în afacerea pe care o dezvoltă în domeniul beauty. „Academy Beauty by Ecaterina Alerguș” este unica instituție de la noi care oferă diplome recunoscute și peste hotarele țării. Ecaterina transmite tot ce are mai bun tuturor elevelor și clientelor care îi pășesc pragul Academiei și Salonului său de frumusețe –„Katerine”.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin