Otilia Drăguțanu, o femeie pe cât de puternică, pe atât de profundă!

Otilia Drăguțanu își are propria hartă a lumii. Aici găsim continentul „Acasă”, „Berlizzo”, mai nou – „Target Group Worldwide” (și o felicităm, apropo), „Timp liber”, „Timp pentru ea”. Și le conduce cu grijă, atenție, încercând să mențină pacea și echilibrul pe toate fronturile. Deh, mai sunt și erupții de emoții, imprevizibile, lămâi oferite de viață când nu se așteaptă, dar Otilia a învățat că lămâia poate fi un ingredient delicios la un cocktail savuros. Așa că, de ce să nu stăm la o masă cu viața și să bem… o limonadă?

Otilia Drăguțanu: CEO „Berlizzo Group”, CEO „Target Group Worldwide”

Foto: Artur von Lupu

Dintotdeauna mi-am dorit să fac și să devin multe. Și de fiecare dată când atingeam unul dintre scopurile pe care mi le pusesem, apărea imediat altul. Sunt însă câteva lucruri care îmi place să le fac și mă bucur că am această ocazie, indiferent dacă au sau nu legătură cu activitatea mea profesională. Îmi place să cânt, să scriu, să ajut pe alții să crească și să se dezvolte, să generez idei și să le cresc în proiecte, să conduc mașina, să petrec timp în natură, să conversez cu oameni interesanți, să mă joc cu copiii mei și să râd cu prietenii. Visez în continuare la noi și noi culmi, și nu am motive să mă îndoiesc că le voi atinge.

O femeie poate face aproape orice fără ajutorul unui bărbat. Asta însă deloc nu înseamnă că nu îi este mai ușor atunci când are, totuși, un umăr solid alături. Eu cred în puterea și energia femeilor și în faptul că femeile pot răsturna munți atunci când își pun în gând. Dar mai cred și în faptul că din unitatea celor două energii, cea masculină și cea feminină, se naște o forță de nestăvilit, care mișcă lumea înainte.

De la tatăl meu am învățat să-mi iubesc țara și oamenii din ea. Am învățat ce înseamnă să visezi și cum să faci tot ce-ți stă în putință ca să-ți realizezi visele. Că orice om este valoros și că merită ascultat. Că în cărți și în conversații cu oameni interesanți poți găsi răspunsul la orice întrebare. Tot de la el am învățat că nu am dreptul să judec pe nimeni, exact așa cum nu are nimeni dreptul să mă judece pe mine. Tatăl meu a fost un om mare și sunt tare mândră de mine atunci când îmi spune cineva că semăn cu el.

Înainte de toate îi învăț pe copiii mei să se iubească și să se prețuiască, le spun zilnic că sunt iubiți necondiționat și că sunt valoroși prin simplul fapt că există. Le spun că în orice circumstanță, dacă poți spune cu mâna pe inimă că ai făcut tot ce ai putut, este suficient. Indiferent ce îți vor spune cei din jur. Îi învăț să fie curioși și să vrea să știe tot. Le dezvolt încrederea că pot fi și pot face orice își doresc. Îi sfătuiesc să vadă frumusețea care îi înconjoară în fiecare clipă pentru că această lume este minunată.

Cel mai important sacrificiu făcut este atunci când pui necesitățile celor care îți sunt dragi înaintea necesităților tale. Și dacă vezi că alegerea ta a adus beneficii acelei persoane, înseamnă că a meritat.

Înainte de somn revizuiesc tot ce mi s-a întâmplat și ce am reușit să fac în ziua respectivă, trag concluzii și proiectez agenda pentru a doua zi. Dimineața fac planul pentru ziua care urmează, îmi stabilesc scopurile și prioritățile. De asemenea, îmi spun că sunt o norocoasă, că am atâtea motive pentru a fi fericită, că lumea e frumoasă și că mă așteaptă o zi minunată.

Cred în win/win și în calea de mijloc. Cred că lucrurile nu trebuie să fie neapărat așa cum îți convin ție, sau așa cum îmi convin mie, că ele pot fi așa cum ne convin amândurora. Că nu există doar alb sau negru, ci sute de culori și nuanțe din care să alegi. Sunt însă valori și convingeri pe care le am în sânge și în privința acestora nu aș face niciodată compromisuri.

Sunt atâtea lucruri pe care mi-ar plăcea să le fac și atâtea domenii în care mi-ar plăcea să mă dezvolt și să-mi dezvolt compania. Da, e adevărat, banii îți oferă anumite oportunități la care nu ai acces fără ei și nu sunt dintre acele persoane care declară sus și tare că nu are nevoie de ei. Însă, nu ține doar de bani. Mai degrabă de nivelul de energie depinde cât de multe din ce-ți dorești reușești să realizezi.

Succesul se măsoară în stări. De fapt tot ce contează este starea. Întrebarea care contează este: „Cum te simți?” Și dacă poți spune cu mâna pe inimă că te simți împlinit, mulțumit cu ce ai și ce ești, recunoscător pentru tot ce îți oferă universul, atunci viața ta este un succes.

Îmi doresc ca starea mea de fericire să nu depindă de circumstanțele externe. Să vină din interior și nimic sau nimeni să nu o poată afecta. Este libertatea supremă care te face super om.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin