Proceduri estetice de la chirurgi de top. Află totul despre rinoplastie de la chirurgul plastician Karacaoğlu Ercan

Complexitatea chirurgiei plastice capătă noi forme odată cu apariţia unor metode noi şi tehnologii medicale avansate. Fiind o specialitate medicală vastă, la momentul actual medicii chirurgi vă pot oferi un spectru larg de intervenţii reconstructive, estetice şi plastice. Mai mult, acestea pot fi aplicate atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Despre caracteristicile rinoplastiei, află de la medicul chirurg Karacaoğlu Ercan (Medpark).

→ Medicina a fost întotdeauna o ştiinţă captivantă pentru mine şi un fel de vis. Am decis să urmez acest vis după absolvirea liceului. Şcoala medicală nu a fost grea pentru mine. Atunci când a venit timpul să aleg un domeniu de specializare, chirurgia a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult. În Turcia, avem posibilitatea să alegem specialitatea abia după câţiva ani de formare în domeniul chirurgiei generale.

→ Chirurgia plastică m-a atras tot timpul. Este atât ştiinţa, cât şi arta combinată. Prin urmare, activităţile mele principale nu sunt doar de a face oamenii mai sănătoşi, dar şi mai frumoşi şi, astfel, mai fericiţi. Oricare ar fi dorinţele pacienţilor mei, lucrez din greu pentru a le îndeplini în cel mai frumos mod posibil, păstrându-le aspectul cel mai natural. Gama activităţilor mele este largă, pornind de la injecţiile de frumuseţe până la operaţiile de reconstrucţie de lungă durată. Cel mai important pentru toate aceste activități este alegerea metodelor și a tehnicilor care se potrivesc fiecărei persoane în mod individual.

7g9c1330page_92_opt
Karacaoğlu Ercan Chirurg plastician la Spitalul Internaţional Medpark, 15 ani de experiență

→ În general, medicii buni trebuie să posede câteva calităţi specifice: educaţia continuă, profesionalismul, dedicaţia, practica şi perseverenţa.

→ Relaţia medic – pacient este una crucială în medicină. Tot ce investesc în mine ca persoană şi ca profesionist este pentru a le oferi cea mai bună experienţă pacienţilor mei. Investesc zilnic pentru a oferi zilnic pacienţilor mei: sprijinul, încrederea, prietenia, zâmbetele şi o stare bună, pe care le găsesc indispensabile. Nevoile pacientului sunt nevoile mele.

→ Eu aş împărţi procedurile în cele pentru bărbaţi şi cele pentru femei. Cele mai solicitate proceduri pentru femei sunt augmentarea mamară, liposucţia, abdominoplastia, rinoplastia şi tot felul de operaţii de întinerire facială, cum ar fi liftingul facial endoscopic şi blefaroplastiile. Bărbaţii solicită de obicei transplant de păr, rinoplastii şi altele.

→ Medpark este o instituție extraordinară pentru Republica Moldova. Acest spital este conceput, de la subsol până la acoperiş, să fie o clinică multidisciplinară în care nevoile fiecărui pacient pot fi îndeplinite în cel mai bun şi cel mai sigur mod. Am găsit aici tot ceea ce trebuie să fac cel mai bine – treaba mea. Medicina se dezvoltă constant. Şi ceea ce admir mai mult este că în acest spital se practică munca în echipă şi persistă dorinţa generală de a ajunge la noi înălţimi, de a introduce noi proceduri, de a le perfecţiona pe cele existente şi de a le îndeplini conform standardelor internaţionale.

→ La Medpark efectuăm rinoplastia funcţională conform celor mai bune practici şi standarde internaţionale din domeniu. Avem tot ce e nevoie pentru a efectua astfel de intervenţii la Medpark: specialişti instruiţi şi experimentaţi, săli de operaţii moderne, instrumentar performant, proceduri şi protocoale întocmite pentru maxima siguranţă a pacientului şi a actului operator. Pentru confortul pacienţilor noştri şi minimalizarea durerii postoperatorii, nu mai folosim atela ghipsată şi nici tamponada nazală postoperatorie. Tratamentul chirurgical al patologiei nazale funcţionale şi corectarea estetică pot fi efectuate în decursul aceleiaşi operaţii, cu o durată minimă de anestezie şi cu o singură perioadă de recuperare.

→ Nasul este structura anatomică ce are funcţii esenţiale atât fiziologice, cât şi estetice. Fiind situat în treimea medie a feţei, acesta vine în raport cu toate celelalte structuri şi defineşte percepţia facială generală. Totodată, nasul este poarta sistemului respirator. Aerul inspirat trecând prin nas este pregătit pentru a ajunge în porţiunile inferioare ale arborelui respirator: încălzit, umezit, curăţat şi direcţionat într-o traiectorie specifică. Rinoplastia funcţională este o intervenţie de combinaţie a procedeelor chirurgicale de schimbare a structurilor nazale externe şi interne pentru obţinerea unui aspect estetic şi natural, dar şi a unei respiraţii libere şi adecvate.

shutterstock_112155299_opt→ Efectuând o intervenţie estetică la nivelul nasului, rinoplastie, ne conducem atât de principii anatomice, corelaţii şi raporturi naturale şi estetice dintre structurile faciale, cât şi de scopul de a menţine o respiraţie nazală bună sau de a o îmbunătăţi, dacă este cazul.

→ Rinoplastia funcţională este recomandabilă personalelor care au suferit traume, care au probleme de respiraţie sau celor care prezintă deficienţe de aspect. În urma intervenţiei se poate schimba atât mărimea, lăţimea, poziţia vârfului nasului, a profilului nazal, cât şi se poate înlătura orice asimetrie sau deviaţie. Chirurgii plasticieni de la Medpark vă vor ajuta să vă restabiliţi armonia facială, păstrând sau îmbunătăţind chiar şi funcţiile respiratorii.

Rinoplastia este cea mai populară intervenție plastică la nivel global. Este o intervenție de corectare a formei nasului, care permite schimbarea mărimii, a lățimii, a poziției vârfului nasului, a profilului nazal și a oricăror asimetrii sau deviații. Chirurgii plasticieni de la Medpark te vor ajuta să ai forma dorită a nasului, în armonie cu fața, iar dacă este necesar, se poate efectua corectarea funcțiilor respiratorii.

→ Durata medie a intervenţiei chirurgicale este de o oră şi se efectuează cu anestezie generală. La Medpark, de regulă, efectuăm intervenţiile nazale prin metoda închisă, când inciziile sunt ascunse în interiorul cavităţii nazale şi oferă un rezultat estetic superior. Principalele etape ale operaţiei sunt remodelarea structurilor piramidei nazale, septoplastia, reducerea cornetelor nazale inferioare (după necesitate) şi închiderea liniilor de incizie cu suturi absorbabile.

→ Pacienţii pot pleca acasă a doua zi. Edemul postoperator iniţial şi inflamaţia vor ceda semnificativ în primele săptămâni, dar aspectul definitiv poate fi observat, în medie, la un an după rinoplastie.

3537464Chișinău, str. Andrei Doga 24

Telefon: (+373) 22 40 00 40 • Info Centru: (+373) 22 99 49 44

[email protected] • www.medpark.md

Text: Virginia Braga

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin