Radu Salamalichi – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Fondator “Selik”;
Data și locul nașterii: 12.05.1989, or. Chișinău;
Studii: ASEM
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

Numele lui Radu Salamalichi se asociază cu o afacere tânără, promițătoare, de succes, cu strategii neordinare de promovare, cu un chef nebun de a cuceri papilele gustative ale celor mai înrăiți fani de semințe, nuci, fructe uscate sau confiate. Fondatorul brandului SELIK își pune mintea la contribuție mai mereu pentru ca produsele împachetate în culoarea turcoaz să ajungă în toate casele din țară. Dar și peste hotare.

OMUL ANULUI 2020… interesant titlu. Au fost multe detalii ce au completat această nominalizare. Cred că spiritul meu creativ și… sublim (râde) au fost piesele de rezistență într-un an capricios și pandemic precum 2020. Da, am fost luați cu toții prin surprindere.

SĂ MĂ DESCRIU ÎN DOUĂ FRAZE e cam delicată misiunea! Sunt omul care dă ultima suflare pentru a îndeplini un scop. Dar, prefer să mă las descris. Și totuși, nu pot fi! Am învățat să trăiesc viața din plin, iar această lecție poate fi catalogată ca fiind cea mai importantă reușită pe parcursul vieții mele. Cum se mai spune, Carpe Diem, adică, trăiește clipa!

ÎN 2020 am pășit pe tărâmuri practic neexploatate. A fost un act prin care demonstram că totul este posibil. Sper ca lumea să înțeleagă acest fapt. E nevoie de multă dorință, un strop de nebunie și curaj, adrenalină și un sânge „fierbinte”.

DOMENIUL MEU DE ACTIVITATE implică o paletă vastă de calități. „Armele” mele secrete ar fi creativitatea și spiritul de a anticipa anumiți pași, acțiuni. Contează mult și capacitatea de-a avea viziuni out of the box.

FRICA ESTE CEL MAI MARE DUȘMAN AL UNUI OM. Nu știu de ce ar putea să se teamă o persoană de succes, în special din Republica Moldova. Vreau să inspir curaj, model de reușită, un exemplu că se poate, inclusiv în țara noastră.

DACĂ AȘ FI UN BRAND, sloganul meu ar fi: „Tu ești ceea ce crezi că ești”. Nu poți împăca pe toată lumea, e clar. Nu suntem shot-uri de tequilla, știți voi, o frază populară de pe Internet. Totul începe de la tine, de la ce îți dorești să fii, ce vrei și spre ce tinzi, care sunt aspirațiie și scopurile tale în viață.

BANII…NIȘTE HÂRTII! Relația mea cu ei se rezumă la această idee – niște foi de celuloză și un intermediar de schimb între bunuri.

VIRUSUL COVID-19 nu mi-a afectat afacerea, nici pe mine, Slavă Domnului. A afectat doar dorința mea acerbă de a călători. Abia aștept cu nerăbdare să cuceresc noi orizonturi, tărâmuri unde omul poate nici nu a visat să ajungă, sau au ajuns foarte puțini.

UNUL DINTRE VISURILE MELE este wingsuit flying. Vorbim despre un sport extrem ce presupune un salt de pe stânci, iar tu ești echipat doar cu un costum special cu aripi. Adrenalina depășește orice limită, dar emoțiile nu pot fi descrise de niciun tratat al vreunui psiholog. Sunt maxime și intense!

DACĂ AȘ CÂȘTIGA UN MILION DE EURO, aș pleca a doua zi la FISC, pentru a-i declara.

UNA DINTRE CELE MAI GRELE DECIZII ce a trebuit să o fac, a fost între insula Ayu și insula Misool.

TALENTE…AM UN TALENT, cel de a face evenimentele să pară spontane.

DACĂ M-AȘ REÎNCARNA ÎNTR-O CELEBRITATE, aș dori să fiu fotbalistul Gabriel Batistuta.

DACĂ AȘ FACE O REGULĂ PENTRU O ZI și toată lumea ar trebui să o urmeze, ar fi ca toți să zâmbească. Mult!

SĂ-MI ALEG O PORECLĂ… cred că SELIK!

CEL MAI FRUMOS COMPLIMENT spus vreodată a fost că sunt… cosmic!

UNUL DINTRE CELE MAI AMUZANTE LUCRURI ce mi s-au întâmplat a fost să înjur un necunoscut cu mască, iar mie părându-mi-se că e prietenul meu!

COLOANA SONORĂ A VIEȚII MELE cred că ar fi piesa celor de la Odesza – Cornesc of the earth.

DACĂ AȘ GĂSI LAMPA LUI ALADIN, mi-aș dori să pot anticipa evenimentele cu 57 de minute, să locuiesc pe o insulă mică, să pot face să dispară toate bolile de pe planetă.

DE LA 2021 nu am așteptări mari. Eu trăiesc în prezent și nu mă ghidez după un sistem, dar sistemul funcționează după mine. Respectiv, așteptările trebuie să vină de la mine.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin