Revista „VIP magazin” i-a oferit premiul „Artistul anului 2016” proiectului „Carla’s Dreams”

Anul începea pe 20 ianurie pentru Carla’s Dreams, când fenomenul nu doar împlinea patru ani de existență, dar lansa oficial piesa care avea iar să adune ședințe la CNA pentru a discuta integritatea morală a proiectului și felul în care hitul „dăunează grav” ascultătorilor. CSD lansa titlul care avea să spargă gura lumii. A lumii întregi. E piesa care avea să ajungă în Top 10 Shazam și Nr. 1 în Rusia și în fostele state ale CSI, care avea să devină Nr. 1 în topul vizualizărilor pe YouTube. E piesa care i-a adus SUCCESUL cel mare, iar mie, bucuria unui pariu câștigat!

… Dacă vrei, sigur în doi ani ajungi cunoscut internațional.

Să vedem…

Nu, pun pariu! Pe (…)! În doi ani ajungi artist internațional!

Dacă insiști pe un pariu, hai să-l punem, dar pe ceva simbolic… pentru că o să-l pierzi!

O discuție pe Facebook într-o perioadă când vocea din CSD nu îndrăznea încă nici să se lanseze solo în România. Că nu știu ce avea. Feblețe pentru Dive probabil, ca până la urmă să ajungă și el un soi de divă, „luminat intens din afară”, și cu shootinguri pentru reviste glamouroase, împachetat și el așa că la soare pe poți uita, dar spre el privești cu un fel de nedumerire și înțelegi că a fost Nostradamus atunci când cânta „Iaca așa și noi, ne schimbăm fix ca voi, creștem, voi știți, treburi, nevoi”… Dar, cu nuanțe! El doar e Carla’s Dreams, oricum un atipic. Această primăvară, însă, mi-a amintit de acest pariu uitat. Nu! Un pariu câștigat! Carla’s Dreams a provocat un nou exercițiu internațional de limbă română! Nu doar miliardul nostru a făcut înconjurul lumii! Anul asta Moldova a dat un nou artist industriei internaționale! A ajuns recunoscut cu câteva luni mai devreme decât eram convinsă eu că va ajunge și altfel decât îmi imaginam. Dar, până la urmă, aceste detalii rămân irelevante. Omul, oricum, e talentat și cunoaște strategiile. Anul 2016 a fost unul nu doar interesant pentru proiect, dar și unul spectaculos chiar.

În acest an toate posturile de radio din România au cedat în fața lui Carla’s făcând loc în playlistul lor câtorva piese de-ale lui concomitent, or treaba asta nu se prea practica. Trebuia mai întâi să fie uitată una, ca să poți înainta alta. Dar când hitmakerul number one lansează opt hituri într-un an, norma se prăbușește. În final, la MMA, Carla’s Dreams lua cele mai multe trofee, șapte la număr! Al nostru!

Luna mai a fost importantă pentru CSD. Un concert solo la Arenele Romane cu lansare de album. NGOC. Sold out. Cert e că succesul a fost unul de proporții, încât chiar și cârcotașii au cedat, recunoscând complexitatea proiectului moldovenesc. Următoarea temă de discuție, la foarte scurte perioade, erau onorariile trupei care n-au mai ținut cont de reguli. Au crescut constant și spectaculos, fix ca prețurile și taxele în Moldova și, se pare, în momentul de față, CSD este trupa cu cele mai dolofane onorarii din România. Iar de cântat, Carla’s Dreams cânta cel puțin de patru-cinci ori pe săptămână.

Toamna a venit la pachet cu noutatea că al nostru va fi al patrulea jurat la X Factor. Unii s-au bucurat, alții s-au minunat, și a mai fost o categorie, care s-a întrebat: „La ce bun?” La început timid și într-un soi de opoziție, apoi, cu fiecare ediție, Carla’s se „desfășa” în toată splendoarea, devenind deliciul sezonului. Și-a pus în valoare abilitățile unei minți sprintene, a jucat creierul și caracterul fetelor din echipa sa, a întins sfoara supunându-și concurentele la acrobații periculoase. A forțat nervii, a creat suspans și a devenit Luciferul adorat. În finală luptau doi basarabeni, iar trofeul i-a revenit lui Carla’s Dreams. Degeaba l-a avut Brenciu pe Marcel Roșca, o voce demnă de trofeu – showmanul a cedat. Cu toată masivitatea, manul s-a făcut moale în fața abilităților lui Carla’s. Veni, vidi, vici; e about CSD!

Când toamna se îmbrățișa cu vara, Carla’s a făcut un „turneu” al celor mai apreciate emisiuni din Rusia, unde a strălucit de-a dreptul. În toiul sărbătorilor naționale, Carla’s Dreams, la Moscova, în prime-time, oferea un master class de demnitate națională și rafinament intelectual. A provocat mândria să-și îndrepte spatele. La plecare, „mâna Moscovei” i-a fluturat, demonstrându-i că nu crede lacrimilor. Dar al nostru nu se smiorcăie, nu explică… Elegant a revenit. În concerte. Și în alte emisiuni.

Toate veneau ca un tăvălug. Dimineața, noutăți de la Moscova, seara îl aștepta cel mai mare concert acolo „Unde cineva mereu te-așteaptă”. Sold out. Și 12 000 de spectatori fericiți. Un alt cor impresionant, mii de inimi care au bătut la unison, au zburlit părul pe mâini și a purtat kilowați prin coloana vertebrală. A fost, probabil, cel mai tulburător concert din punct de vedere emoțional. L-am simțit plin de bucurie răsărită din dragostea pe care o primea de la acea mare de oameni. A transmis un vibe greu de expus în cuvinte. E un om pentru oameni și pentru multă, multă dragoste! Dincolo de Carla’s Dreams artistul, era caracterul care cândva nu-și arătase poate întreaga splendoare. L-am auzit cântând în acea seară ca niciodată. Vocea îi aluneca dintr-un registru în altul cu abilitatea unui patinator. Poticnea respirația, amplificând emoția. Fiecare piesă căpăta noime mult mai profunde. Aceleași cuvinte păreau să exprime tot ce altădată nu bănuiai printre rânduri. Se dezgolise total. Sensibilitatea unui caracter puternic – asta ne-a arătat în acea seară. Poate pentru prima și ultima dată. Carla’s, ai fost fabulos!

Toamna, Facebook afișa la fiecare pas: Carla’s – președinte, Carla’s la Eurovision, Carla’s la naționala de fotbal! Era clar: sondajele care măsurau popularitatea aspiranților la fotoliul prezidențial erau irelevante! Carla’s, în această toamnă, a fost cel mai popular om din Republica Moldova, iar matineele și corporativele au demonstrat că ratingul său nu a căzut nici iarna – a fost cea mai populară mască! Și, așa cum a zis MAI din România, „Cu identitatea cunoscută perfect sau imperfect… bucurați-vă de muzica lor!”.

img_5900_fmt-carlasFişier

proiect

Înfiinţat în 2012,
or. Chișinău

 

 

 

 

 

 

Text: Victoria Cușnir

Foto: Felicia Simion

Abonează-te la articolele

Vip Magazin