Ce știe lumea despre Roman Burlaca? | #40under40

IUBIREA NU ACCEPTĂ COMPROMISURI!

ROMAN BURLACA

Regizor/ Producător/ Antreprenor/ CEO at BR Media Group

Numele Roman Burlaca este unul dintre cele mai cunoscute în lumea regiei și producţiilor video de la noi, dar și de peste hotare. Succesul, în viziunea lui, e un cumul de întâmplări, oameni și fapte care nu vor funcţiona în lipsa perseverenţei și a propriului sacrificiu. Iubește mult, dar selectiv. Dezvoltă primul HUB media din Moldova și continuă să ţintească vectori clari în dezvoltarea sectorului creativ, aici, acasă.

În rol de regizor sau profesionist sunt tranșant, liber, dar iubitor.

Succesul, în viziunea mea, este un cumul de întâmplări, oameni și fapte care nu vor funcţiona niciodată în lipsa perseverenţei și a sacrificiului propriu. Motiv pentru care vreau să mulţumesc oamenilor și întâmplărilor din viaţa mea care mi-au oferit ocazia să muncesc cu dedicaţie și pasiune.

Povestind despre parcursul meu în carieră, voi face o analogie cu etapele vieţii umane. După opt ani de BR Films (producţie video), timp în care am învăţat să merg, să îmi păstrez echilibrul, exact ca un copil care o face pentru prima dată, am trecut prin perioada copilăriei, în care greșelile îmi erau iertate, iar reușitele susţinute în avans. Am ajuns la etapa „tinereţii”, când trebuie să îmi asum responsabilitatea de a gândi mai larg, de a dezvolta sectorul creativ în ansamblu și de a construi un viitor prosper în domeniul artelor creative, acasă.

Astăzi mă pot mândri cu o serie de reușite, care nu îmi aparţin doar mie, dar și colegilor mei. Pe parcursul ultimilor doi ani, am reușit să ne extindem activitatea pe patru noi direcţii din domeniul creativ. Am lansat primul Hub media din Republica Moldova, cu o infrastructură modernă, platouri de filmări, studiouri audio, spaţii amenajate pentru cursuri didactice etc, toate acestea cu scopul de a crea premise de facilitare a acestui sector.

PESTE 250 DE PRODUCȚII

Regizorul este acel om care poate vedea imaginea unei producţii video atât în detalii, cât și în ansamblu. Sarcina acestuia este de a da plus valoare și, cel mai important, de a transmite cu exactitate mesajul sau emoţia necesară. Relaţia mea cu artiștii cât și cu clienţii comerciali se crează în timp și se ţine pe trei principii: Creativitate, Profesionalism și Corectitudine.

Ce nu știe lumea despre mine? Hai altfel: ce știe lumea despre mine?

Nu compartimentez iubirea, pentru că asta ar însemna să o dozez, să fac compromisuri, ori iubirea nu acceptă compromisuri, motiv pentru care toţi oamenii pe care îi iubesc, îi iubesc la fel de mult. Dar ei sunt puţini.

Sfaturile mamei trebuie tratate cu seriozitate… pentru că o mamă vorbește din instinct. Și de cele mai multe ori noi, copiii, nu le găsim explicaţie. Le dăm dreptate însă mai târziu. Și e important să nu fie mult prea târziu.

Visele mele nu au punct în care vor să ajungă, de aia și sunt vise, pentru că nu au limite. Perseverenţa din mine, în schimb, are vectori clari și definiţi pentru parcursul pe care mi-l propun, iar acesta se numește: dezvoltarea sectorului creativ acasă.

Familia mea pentru mine reprezintă în primul rând motivaţia de a persevera, de a le oferi în schimbul dragostei și timpului investit în mine – rezultate. Ochii lor trebuie să vadă rodul muncii lor, ori munca lor a fost una pe măsură.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin