Sărbători cu gust de… acasă

Anul acesta, sărbătorile au gust, miros și culori de… acasă.

Chiar din martie, la trei luni după ce ne-am scris dorințele pe hârtia căreia i-am dat foc și împrăștiat scrumul într-un pahar cu șampanie, magia plină de speranță a cifrelor 2020 s-a împrăștiat ca un vis frumos. Și ne-a transformat viața într-un nu știu ce bizar…

Nu vreau să trec în revistă lucrurile triste și pentru mulți dramatice pe care le mai trăim încă. Vreau să accentuez lucrurile frumoase, valoroase care ne-au adus mai aproape unii de alții. Ne-au făcut mai solidari și mai empatici. 

În 2020 ne-am amintit într-un mod firesc ce bine găteam odată și am revenit la această tradiție savuroasă. Din solidaritate, am sprijinit și restaurantele închise, comandând prânzul la birou.

În 2020 ne-am amintit, unii chiar cu multă uimire, că avem o țară frumoasă, că avem un turism rural în construcție și că ne stă bine să lăsăm insulele și all inclusive-urile din Europa să se odihnească de noi. Proprietarii de pensiuni ne-au primit cu brațele deschise ca pe cei mai dragi oaspeți.

În serile petrecute acasă am savurat vinul produs în Moldova și parcă am dat aripi vinăriilor moldovenești. În ciuda crizei, multe dintre ele au avut un succes fabulos în afara țării și au lansat acasă titluri premium după ce acestea s-au bucurat de aprecieri în România, China sau SUA.

În 2020 am început să ne îmbrăcăm acasă, am sprijinit brandurile autohtone și ne-am simțit mândre să purtăm ținute de mare clasă realizate aici. Vedeți pictorialul Nataliei Mitereva cu bundițele Valentinei Vidrașcu. Cred că marile case de modă ar invidia-o pe Valentina pentru aceste bijuterii.

În 2020 am făcut curat în noi, în lista de prieteni și am fost mult mai prezenți în familie. Familia, acea valoare compromisă de ultimele decenii, ar putea recâștiga luptele pierdute dacă începem să credem iarăși în dragoste, respect și suport reciproc. O familie de la care ne putem inspira este familia Ulianovschi, căreia i-am oferit cu drag coperta. În anul viitor sper să îi reîntâlnim într-o componență mai largă în revistă. La fel, cu suportul Kindermed, v-am pregătit un proiect minunat cu copii născuți în 2020. Așa arată bucuria. Așa arată fericirea. Așa vreau să ne reîntâlnim cât mai des pe parcursul lui 2021. Nu în evenimente online, ci în evenimente reale, în care să ne îmbrățișăm și să împărtășim bucuria revederii.

Vă mulțumesc tuturor că sunteți! Un an fermecător să avem cu toții!

Cu drag, Rodica Ciorănică

Abonează-te la articolele

Vip Magazin