„Spiritul Peisajului Basarabean“ a ajuns la Londra

  Recent, Banca Europeană din Londra a găzduit pentru public expoziția personală „ Spiritul Peisajului Basarabean“  a artistului Constantin Botezat. Aceasta face parte din cadrul unui eveniment organizat de către programul cultural al BERD și Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. Pe parcursul serii au fost prezentate publicului trei scurt-metraje: „Ana“ regizat de Natalia Saufert, „Evadarea“ regizat de Nicolae Negara și „Chers Amis” regizat de Valeriu Andriuta care reprezintă diverse probleme ale societăți noastre.  Seara a continuat cu o discuție și o serie de întrebări cu cei trei regizori de film.

dsc_0332Pictorul Constantin Botezat a prezentat o serie de lucrări care reprezintă tradițiile și cultura poporului nostru, scopul căreia a fost de a aduce la cunoștință publicului britanic imaginea Republicii Moldova. Acest eveniment a coincis cu cea de-a patra expoziție organizată de tânărul nostru în Marea Britanie.

dsc_0341„Evenimentul a avut loc grație Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie și întregii echipe cărora le sunt enorm de recunoscator pentru această oportunitate. Expoziția respectivă reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare pentru a realiza mai multe proiecte internaționale !”, a menționat Constantin!

dsc_0350Constantin Botezat a ajuns la Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea internship la revista „Cent” în calitate de Graphic Designer. Pe parcursul semestrului trecut, artistul și-a prezentat lucrările în cadrul a 3 expoziții personale desfășurate la Espacio Gallery, Husk Creative Space și Liberte Concept Gallery.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin