Top 100 Branduri 2016. Tricon /Vestimentaţie/

Fabrica „Tricon” a fost fondată în 1966 în orașul Cahul. Atât la nivel național, cât și internațional, aceasta e recunoscută ca unul dintre cei mai mari producători de confecții și tricotaje din Republica Moldova. În anul 1994, întreprinderea a devenit societate pe acțiuni, fapt care i-a permis să se dezvolte și mai bine în domeniul industriei modei.

Numele brandului

tr1_fmtOdată cu schimbarea modelului de afaceri al fabricii a fost schimbat radical și domeniul ei de activitate. Astfel, până în prezent, Tricon colaborează strâns cu mari branduri europene, deține un utilaj inovator, unic în Republica Moldova, și este cel mai mare angajator în regiunea de sud. Fabrica dezvoltă intens două domenii de producere, ceea ce poate fi intuit din însăși denumirea acesteia: „Tri” provine de la verbul „a tricota” și „con” de la termenul „confecții”. Deci, „Tricon” se ocupă cu fabricarea articolelor de confecții și tricotaje, volumul anual al producției ajungând până la 300 de mii de unități.

Combinația de culori ale logotipului – roșul semnifică putere, negrul, siguranță, albul, încredere –, reprezintă pe bună dreptate brandul și îl face recunoscut atât în țară, cât și în afara ei.

Istorie şi rezultate

Brandul „Tricon” s-a dezvoltat și în calitate de rețea de magazine de îmbrăcăminte autohtonă pentru femei și de tricotaje pentru femei și bărbați. Primul magazin a fost deschis în 1995 la Chișinău. Acum, rețeaua reprezintă șapte magazine mari în Cahul, Chișinău și Bălți. Cele două colecții anuale „Tricon” se remarcă prin circa 60 de modele noi, create din stofe și fire naturale dintre cele mai originale.

Brandul are un palmares vast de premii și distincții naționale și internaționale, printre care Mercuriul de Aur, Marca Anului, Top 111 Branduri ale Moldovei.

9 mii de articole vândute anual în cele 7 magazine

11_3_fmtValentina Andreev, directorul general al S. A. Tricon: Succesul se datorează anume echipei, deoarece fiecare om contează. În echipa mea, este absolut necesar ca fiecare om să fie motivat, să creadă şi să fie sigur că toți paşii realizați şi toate hotărârile luate duc spre o dezvoltare continuă.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin