MEDICINĂ PRIVATĂ
Anul 2022 a fost un an complicat. În februarie, a început războiul în Ucraina, dar tot în februarie s-au pus bazele proiectului Alternativa Clinic. „Ne-am propus să mergem înainte, pentru că în diverse situații există o alternativă.”, zice Veaceslav Moșin. Astfel, a apărut Alternativa Clinic, un concept nou și ambițios de dezvoltare a unor servicii de cea mai înaltă calitate în domeniul sănătății reproductive.
Fişier
FONDATOR ALTERNATIVA CLINIC, DOCTOR HABILITAT, ACADEMICIAN, PROFESOR UNIVERSITAR, MEDIC OBSTETRICIAN GINECOLOG DE CATEGORIE SUPERIOARĂ, EXPERT ȘI FONDATORUL PRIMULUI LABORATOR DE FERTILIZARE IN VITRO (FIV) DIN MOLDOVA.
DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 28.02, SATUL SOFIA, R-NUL DROCHIA
REALIZĂRI: PESTE 10.000 DE FERTILIZĂRI IN VITRO (FIV); CCA 6000 COPII NĂSCUȚI PRIN FIV; PESTE 300 DE LUCRĂRI ȘTIINȚIFICE; AUTOR A 28 DE CĂRȚI; 15 INVENȚII ȘI INOVAȚII
COORDONARE: TATIANA PĂTRUNJEL
FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA
Sunt empatic față de suferințele pacienților
Veaceslav Moșin
Dezvoltarea profesională. Părinții ne-au învățat pe mine și frații mei că dacă dorim să ne împlinim visele trebuie să muncim mult. Același lucru încurajat de socrii mei. După finalizarea universității în anul 1982, mi-am început activitatea ca medic în secția de ginecologie la Centrul Mamei și Copilului. Apoi am făcut doctorantura la Moscova, unde am avut norocul de cei mai buni mentori – academicianul G. Suhih și profesorul V. Sidelnicova. Am revenit acasă entuziasmat și cu dorința fermă de a ajuta cuplurile infertile. Astfel în 1994, în incinta Centrului Mamei și Copilului, am creat primul laborator de fertilizare in vitro (FIV), având susținerea conducerii instituției regretaților profesor Eugen Gladun, profesor Petru Stratulat, d.ș.m. Mihai Strătilă. Ulterior am contribuit la înființarea și dezvoltarea laboratoarelor FIV din cadrul Centrului de reproducere umană și genetică și în clinica privată Repromed. Împreună cu echipa, pe parcursul acestor ani am contribuit la nașterea a circa 6000 de copii prin fertilizarea in vitro.
Tot timpul am fost în căutare de ceva nou, performant. Am avut diverse stagii în clinici de performanță din SUA, Elveția, Germania, Marea Britanie ș.a. Pe parcursul anilor m-am străduit să folosesc în practica mea cele mai noi și efective tehnologii în diagnosticul și tratamentul infertilității.
Ne-am propus ceva ambițios, ne dorim să aducem standardele europene la noi în clinică și să devenim un centru de cea mai înaltă performanță în tratamentul infertilității de cuplu. Este ceva realizabil.
Sunt aproape de pacienți. În activitatea mea încerc să îmbin cercetarea științifică, experiența didactică și activitatea clinică. Sunt empatic față de suferințele pacienților, străduindu-mă să fiu cât mai accesibil.
Sunt preocupat de soluționarea celor mai complicate cazuri de infertilitate. Grație unor tehnologii moderne disponibile la noi la clinică, precum microscop dotat cu laser, putem efectua ecloziunea asistată pentru ușurarea implantării embrionilor, teste genetice preimplantaționale, tratament microchirurgical al embrionilor. Suntem unicul centru din Republică, care folosim rejuvenarea ovariană (PRP) la pacientele cu rezervă ovariană scăzută.
Echipa. Ne-am propus să creăm o echipă de profesioniști, care împărtășesc valorile noastre. Ne bucurăm săi avem alături de noi pe specialiști experimentați în ginecologie: Valentina Diug, Iurie Dondiuc, Irina Sagaidac, Ala Țurcan, Tatiana Cebotari, Dorina Iutiș, Daniela Medinschi; în ecografie: Natalia Motuzoc și embriologi: Elizaveta Rassohin și Elena Tabac; asistenta superioră Tatiana Raiu.
Mă mândresc cu familia mea. Soția Tatiana, masterandă în psihologie, care mă susține enorm în activitatea mea. Fiica, Cristina, dublă campioană europeană, vice-campioană mondială la șah între junioare. Și-a făcut studiile în Elveția, și masterandul în Milano în domeniul economiei și business-ului. Cu succes a lucrat în Irlanda, pentru compania americană Dell.
Fiul, Veaceslav Jr, a finisat medicina, specializare în imagistică. Atât bagajul său de cunoștințe în medicină cât și pasiunea față de tehnologiile informaționale l-au determinat să contribuie la crearea unor platforme IT performante. Împreună cu Cristina, se ocupă de implementarea noilor tehnologii și soluții pentru a crea o clinică medicală de top.
Visul meu este să se dezvolte clinica, să ajutăm cât mai mulți pacienți să-și realizeze visul de a devini părinți!
Anul 2022 a fost un an complicat. În februarie, a început războiul în Ucraina, dar tot în februarie s-au pus bazele proiectului Alternativa Clinic. „Ne-am propus să mergem înainte, pentru că în diverse situații există o alternativă.”, zice Veaceslav Moșin. Astfel, a apărut Alternativa Clinic, un concept nou și ambițios de dezvoltare a unor servicii de cea mai înaltă calitate în domeniul sănătății reproductive.
Lasă un răspuns