Veronica Vîrlan – Omul Anului 2021

Fișier

Director ELITE DÉCOR

Locul nașterii: 28.06.1982, Chișinău

Studii: Facultatea Finanțe și Contabilitate, ASEM

Coordonare: Rodica Ciorănică

Foto: Arhiva personală

E povestea Cenușăresei născută în URSS. Când dorința de a deveni și a ajunge era de multe ori înăbușită de nevoia de a supraviețui. Partea bună e că suferințele au un happy end, doar că prețul e unul mare – niciun vis nu i s-a îndeplinit fără sacrificii și fără lupte… Azi afacerea pe care a construit-o zi cu zi, a ajuns la 20 de ani. A meritat? Cu siguranța!

20 de ani de performanţă

Când privesc înapoi, îmi dau lacrimile. Deschid cu o cheie invizibilă acea zonă a inimii demult ferecată care ascunde multă suferință, dimineți reci de iarnă în care lucram și pentru care am plătit ulterior cu sănătatea mea, anii mei cei mai frumoși pe care nu i-am colindat cu prietenii în locurile în care se distra generația mea, dar pe care i-am muncit la o tarabă la care vindeam bucătării.

Și totuși nu cred că aș schimba ceva. Elite Décor are puțin peste 20 de ani. E o afacere pe care am construit-o împreună cu soțul meu zi de zi, pas cu pas, de multe ori neștiind încotro mergem. Avem doi copii minunați, la 18 ani ai ei fiica Valeria pare ca trăiește povestea mea de independență financiară, își croiește propriul drum, doar în timpuri mult mai blânde și generoase.

Începuturile mele au fost extrem de complicate. Aveam 17 ani când am fost admisă la Facultatea de Relații Internaționale. Doar că a fost nevoie să-mi caut un job pentru a aduna bani să achit contractul. Astfel, m-am angajat la piața Calea Basarabiei. O mătușă avea o gheretă acolo și așa a început activitatea mea în domeniul comerțului cu mobilă. Lucram cu mobilă gata realizată, importată din Polonia. Ajunsesem în scurt timp să cunoscut businessul în detalii.

Mie îmi plăcea ceea ce făceam atunci, aveam un entuziasm zilnic nebun, deși nu era ușor să lucrezi afară pe canicula, pe ploaie, pe ninsoare… Și totuși, am continuat pentru că aveam succes, iar mătușa mi-a sugerat să nu renunț, dar să continui și studiile în paralel. De luni până miercuri eram la facultate, iar de joi până duminică la piață.

Pe soțul meu îl cunosc din copilărie. Noi locuiam în același cartier, am mers la dansuri împreună timp de șapte ani. El fiind de meserie tehnician în producerea mobilierului, ne-am încadrat rapid ambii în acest domeniu – eu vindeam, iar el mergea la montări. Astazi, ne mândrim cu 22 de ani de căsnicie, și peste două decenii de experință profesională.

Uneori sunt întrebată dacă putem avea totul. Cred că răspunsul este da. Dar nouă nimic nu ne-a venit așa, simplu și ușor. O perioadă a vieții noastre ne gândisem chiar la acel vis american. Ne luasem visa pentru SUA pe 10 ani, am vândut totul aici și am plecat spre o viață nouă plină de promisiuni. Nu am rezistat mai mult de câteva luni și am revenit acasă. Din fericire, doar apartamentul nostru nu reușise să se vândă și am avut unde ne întoarce. Dar asta e altă poveste. După care am luat-o iarăși de la zero.

2021 a fost un an bun pentru noi. A însemnat evoluție, în ciuda crizei pandemice. Mi-am dorit să evoluez. În 2017, când am venit la Creator Mall, închiriasem 50 de metri pătrați. Astăzi am ajuns la 350 de metri pătrați. Avem bucătării de diverse stiluri pentru care avem clienți în România, Franța, Belgia. Sunt extrem de mândră de noi.

Unii își imaginează că dacă merg la expoziție la Milano, e de fapt o vacanță și o terapie cu shopping, dar nu e așa. De exemplu, anul trecut în pandemie, am facut donații – am dăruit trei bucătarii unor familii care au apreciat asta.

Astăzi îmi doresc ca Elite Décor să devină o afacere de familie, moștenită din generații în generații. Iar Valeria deja ne calcă pe urme, a facut un curs de design de interior și este cea mai proaspătă angajată în compania noastră.

Visurile se îndeplinesc dacă ai curajul să le trăiești, uneori chiar și atunci când ai senzația că tot universul e împotriva ta.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin