Victor Moscalu – Omul Anului 2021

Fişier

Fondator ORATORICA.MD; DELUCRU.MD

Data și locul nașterii: Chișinău/ 19.05.1991

Studii: Business și administrare

Distincții: Cele mai frumoase distincții sunt rezultatele studenților noștri.

Coordonare: Zina Bivol

Foto: Mihai Turculeț

De zece ani, Oratorica.md ne învață să cunoaștem culturi prin prisma limbilor străine, oferind mai multe posibilități la nivel internațional. Victor Moscalu a pornit inițial de la 30 de m2, ca pe parcurs să se extindă la 1000 de m2 cu 15 clase, cinci filiale în Republica Moldova și alte trei la Odesa, pe care încearcă să le reinventeze sub alt format în toată Ucraina. Spiritul său de antreprenor s-a evidențiat încă de pe băncile școlii, ca ulterior să aibă sub conducerea sa Oratorica.md și delucru.md. Victor nu se oprește aici, iar ambiția lui crește de la o zi la alta cu pași mari. Mai nou, vrea să deschidă o filială la București!

Zece ani de Oratorica.md

Oratorica.md este un business matur. Nu încercăm să accelerăm anumite lucruri, la moment ne străduim să menținem calitatea și nivelul cursurilor noastre. Ne place să valorificăm prezentul și să putem face din el ceva mai bun. Avem deschise patru filiale, dintre care una la Bălți, iar rezultatele și faptele vorbesc mai mult despre poziția și însușirea anumitor materiale.

Avem peste 37 000 de studenți care au frecventat școala noastră de limbi străine, iar faptul că informația se duce de la unul la altul și oamenii ne deschid ușa, demonstrează că nu lucrăm în zadar. Trei ani consecutiv, în 2019, 2020 și 2021 am fost recunoscuți drept cea mai cunoscută școală de limbi străine din Moldova, conform unui clasament local.

Sfârșitul fiecărui curs oferă o testare, iar partea bună este că, dacă nu ai reușit să însușești toată informația, oferim posibilitatea să mai repeți o dată materia pe gratis. Pentru noi contează ca fiecare curs să dea rezultat nu doar prin prezența la ore, dar prin exemplu concret.

Avem și trei filiale deschise în Odesa, dar conflictul de acum a stagnat pentru o perioadă mersul lucrărilor. Încercăm să ne reinventăm în toată Ucraina și să ne păstrăm echipa de profesori de acolo. Urmează să devenim o școală online până se soluționează totul. Drept că, dacă mai înainte eram la fiecare două săptămâni în Ucraina, acum participarea mea poate fi doar de la distanță.

Multe școli folosesc metodologia lor personală, noi însă rămânem fideli partenerilor oficiali ai renumitelor edituri Cambridge University Press (manuale de engleză) și Hueber (manuale de germană). Vrem din start să oferim tinerilor o deschidere maximă spre universitățile internaționale, pentru a beneficia de oportunitățile educației moderne. Utilizăm metode de predare și învățare interactive adaptate pentru diferite situații din viață: dialoguri, vocabular actual, audio/video, platforma online Cambridge LMS, doar să vrei să înveți. 

În anul 2021, Oratorica.md a avut jubileul de 10 ani! Pentru unii, arată ca o notă maximă în catalog, pentru noi este un model de rezistență, curaj și timp investit în educația generațiilor. Să cunoști o limbă străină este ca și cum ai cunoaște mai multe culturi deodată. Am ales să sărbătorim jubileul chiar pe 1 iunie, zi care unește toate vârstele, fiindcă toți am fost și rămânem în suflet copii. Echipa noastră și-a propus ca bucuria să vină de la cei mici spre cei mai mari.

Avem în echipă peste 100 de profesori și manageri. Unul din avantaje este că mereu organizăm diverse team building-uri. Edificarea acestui sentiment de unitate a unui grup este importantă pentru creștere și sprijin moral pe măsură ce vrem să interacționăm și să fortificăm echipa. O dată adunați împreună, încurajăm relațiile și sporim spiritele pe tot parcursul anului. Nu ne zgârcim niciodată să investim timp în noi, numai așa putem oferi mai multă calitate.

Adesea sunt asociat cu un bunic care mereu încurajează, laudă și încearcă să aleagă cea mai eficientă soluție – comunicarea! Mă străduiesc să le ofer colegilor libertate, să mențin contactul, să le cunosc preocupările, ca să fim cu toții cât mai eficienți. Prefer să fiu înțelept și să-mi păstrez cumpătul în toate deciziile. Mi-am asumat rolul de a relaxa și de a echilibra anumite situații, deja este munca managerilor să ceară rezultate nemijlocite și să asigure rezultat. 

Sunt singur la părinți, poate de aceea și am devenit atât de deschis și prietenos cu toată lumea. Am vrut să-mi lărgesc familia și am reușit. Oratorica.md și delucru.md pot fi asociate ca parte din comunitatea mea. Am fost un băiat simplu, fără pretenții, deși dacă aș putea să dau timpul înapoi, aș încerca mult mai multe activități extrașcolare, ca să cunosc mult mai mult, doar că asta conștientizezi în timp. 

Spiritul meu de antreprenor s-a evidențiat încă din studenție. De la 15 ani am început să practic intens dansurile sportive, când împreună cu un coleg am decis să ne deschidem propria noastră școală – „Passion Dance”. Aici a fost primul test de gestionare a unui business și am reușit într-un timp scurt să oferim niște cifre convingătoare. Mai nou, am o pasiune frumoasă pentru tenis. Aici energia mea se dublează și îmi dă o nouă forță pentru mâine!

Anul acesta vrem să ne lansăm în România. Aici mereu găsești loc de mai bine, dar nu și de mai mult, de aceea lucrăm ca să deschidem mai multe ferestre și posibilități de a ne extinde peste tot. Oratorica.md este școală care poate să-și deschidă larg ușile oriunde în lume. Avem putere, dorință, cunoaștere și entuziasm. Or, când vrei, poți!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin