Alina Radu, jurnalistă de-o viață

Este directoarea unui ziar care scrie istorie în presa din Republica Moldova şi care ştie cel mai bine cum este să faci jurnalism într-o ţară ca a noastră, când ziarele nu ajung la destinaţie, serverele cad şi site-urile nu se deschid. Alina Radu se află la conducerea Ziarului de Gardă de 15 ani, timp în care şi-a format o echipă de profesionişti în domeniu învăţaţi să scrie doar adevărul.

“E greu să faci jurnalism deontologic atunci când clasa politică nu dă doi bani pe adevăr, când ameninţările şi intimidările sunt mai multe decât poţi duce, acum însă n-am ce afirma decât că am trăit tot ce ar însemna pentru mine împlinirea profesională.”

Datorită profesionismului de care dă dovadă echipa de la Ziarul de Gardă, în 2019 pagina web a fost vizitat de aproximativ două milioane de oameni, ceea ce ar însemna practic toată populaţia matură a Republicii Moldova. Pentru realizările sale, Alina Radu a fost desemnată Omul Anului 2019, la categoria “Mass-media”. Interviul integral în care aceasta povesteşte despre activitatea sa profesională, îl găsiţi în revistă.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin