Anastasia Nichita – OMUL ANULUI 2022

SPORT

Fişier

LUPTĂTOARE ÎN STIL LUPTE LIBERE

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 19.02.1999, TĂTĂREȘTI, R-NUL STRĂȘENI

CARTEA PREFERATĂ: OM BOGAT, OM SĂRAC DE IRWIN SHAW

FILMUL PREFERAT: TITANIC

COORDONARE: EUGENIA ION

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Fata de Aur a Republicii Moldova!

Anastasia Nichita

La doar 24 de ani, Anastasia Nichita este campionă mondială la lupte libere și mândria țării. Povestea ei nu este una legată de noroc, ci de multă muncă și lovituri. Anul 2022 i-a adus în premieră titlul de Campioană Mondială. O reușită ce o obligă pe Anastasia să fie și mai bună ca ieri. Următorul scop? Medalia de Aur la Jocurile Olimpice.

Autoportret: Mă consider un om simplu și modest pentru că știu de unde am pornit. Sunt foarte emotivă și sensibilă, chiar dacă practic un sport deloc feminin, iar când vine vorba de a obține ceva – sunt ambițioasă și tare încăpățânată.

Anul 2022 a fost unul foarte special pentru mine. Am devenit în premieră Campioană Mondială la seniori, Campioană Europeană la seniori și UNDER23.

Viața campionilor este foarte alertă. Mereu suntem plecați în cantonamente sau competiții în alte țări. Timpul petrecut acasă este foarte puțin. Zilnic facem câte două antrenamente, cu excepția duminicilor. Când am puțin timp liber, vreau să mă odihnesc și să-l petrec cu cei dragi. În concluzie, sportul îmi ocupă cel mai mult timp.

Oamenii care mi-au fost mereu alături sunt: membrii familiei mele, prietenii apropiați și antrenorii. Ei sunt cei care au stat lângă mine până am obținut rezultatele de azi. Le mulțumesc enorm pentru că au încredere în mine și mă motivează.

Unica medalie care îmi lipsește este cea olimpică. Acesta este visul și motivația mea de a mă antrena zilnic.

Sacrificii. Lumea vede doar partea frumoasă, când ești pe podium și pe fundal răsună imnul țării, dar până a ajunge acolo sunt o grămadă de sacrificii pe care noi, sportivii, le îndurăm: traume, diete, regim, restricții, multe eșecuri, lacrimi, mereu departe de cei dragi și sărbători petrecute în sala de antrenamente.

Loviturile. Cu cele fizice sunt obișnuită, am imunitate. Cele care vin din partea vieții sunt mult mai dureroase. Ca sportivă, este foarte important să fii stabilă emoțional, în caz contrar atenția îți va fi furată de probleme și nu te vei putea concentra în ring. Ceea ce te face o „pradă” ușoară pentru adversar. Când îmi este greu, mă descarc iubitului meu. El este omul cu care pot vorbi absolut despre tot. El e mereu acolo când am nevoie. Mă ajută și mă susține necondiționat.

De la zero. Începuturile nu sunt ușoare, dar nimic nu este imposibil. E nevoie de o dorință arzătoare și foarte multă muncă. Aceasta este cheia către succes și împlinire.

Anul 2023 este unul foarte responsabil pentru mine. Urmează calificările către Jocurile Olimpice. Scopul principal este de a obține calificarea și, desigur, AUR pentru Republica Moldova la campionatul european și mondial. Să îmi țineți pumnii!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin