Anatolie Taran – OMUL ANULUI 2022

CHIRURGI ESTETICIENI

Chirurgia estetică este dimensiunea cărei i-a dedicat întreaga viață. A studiat această artă de la cele mai notorii figuri din domeniu. Posedă cele mai inovative tehnici în sculptura corpului uman și pregătește specialiști care îi vor urma traseul. Anatolie Taran este favoritul multor femei de la noi. În ultimă instanță, anume el a reușit să le readucă zâmbetul pe buze și să le trezească iubirea de sine.

Fişier

CHIRURG ESTETICIAN, DOCTOR HABILITAT, PROFESOR UNIVERSITAR

DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 20.10.1962, S. VISOCA, R-NUL DONDUȘENI

STUDII: UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „N. TESTEMIȚANU”. STUDII POSTUNIVERSITARE CLINICE LA INSTITUTUL DE CHIRURGIE „A. V. VIȘNEVSKI” (MOSCOVA)

COORDONARE: TATIANA PĂTRUNJEL

FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA

Loc de frunte în domeniu

Anatolie Taran

Sunt un chirurg, în primul rând, un chirurg plastician care transformă visele femeii în realitate. De obicei, femeia își dorește sânii mai fermi, fese mai bombate, nas mai mic. Așa este Ea, mereu și-a dorit să atingă perfecțiunea. Domeniul medicinei estetice urmărește aceste tendințe firești și oferă soluții tot mai eficiente, mai lipsite de risc. Mă aflu în serviciul acestui domeniu de sănătate de mai bine de 20 de ani și voi continua să dăruiesc zâmbete și forță femeilor noastre, și nu doar femeilor.

Bărbații și chirurgia plastică. Nu-i un secret că 10% din clienții mei, de la TerraMed, sunt bărbați. Sunt mai puțini decât femei și apelează la serviciile medicului estetician, în mare parte, tot la îndemnul femeilor. Operațiile estetice la care apelează aceștia sunt, de obicei, blefaroplastia, liposucția zonei cervicale (bărbia dublă), otoplastia (urechile clăpăuge), rinoplastia.

În 2022, am efectuat cu 30%-40% mai multe operații estetice decât în 2021. Este un fenomen în creștere. În chirurgia estetică, cu cât mai mult operezi și ai rezultate bune, cu atât ai mai multe recomandări. În acest domeniu contează mult încrederea pacientului, iar el își dorește un medic experimentat.

Intervențiile chirurgicale plastice sunt, de obicei, soluția radicală asupra unei probleme de cosmetică. Medicul chirurg este ca un sculptor. El gândește ca un creator. Se întreabă, mai întâi, dacă în materialul prezentat la consultație există suficient potențial ca să sculpteze forme de revistă. În caz că da, vor ieși forme ca de revistă. Le recomand clienților mei să aibă așteptări sănătoase.

A fost o performanță pentru mine să efectuez o mastectomie pe ambii sâni și să instalez implanturile în cadrul unei și aceleiași intervenții chirurgicale, exact ca în cazul renumitei actrițe Angelina Jolie. Pacienta a venit cu o anamneză precanceroasă, cu o predispoziție oncologică de grad sever, am operat-o împreună cu o echipă de medici oncologi. Sunt foarte puține solicitări de acest fel, câte 3-4 pe an. Unde, în Moldova, în fiecare an sunt înregistrate 1000 de cazuri noi de cancer mamar.

Tehnica pe care o posed și aparatura în care s-a investit îmi asigură un loc de frunte în domeniu. Știu să manevrez cu aparatul modern Argon Plasma, este primul sistem electro-chirurgical bazat pe plasma de argon, conceput pentru chirurgia plastică. Argonul este un gaz nobil biologic inert și este sigur pentru corpul uman. În timpul coagulării țesuturilor moi, plasma cu argon minimizează riscul de carbonizare, datorită căruia tratamentele sunt efectuate într-un mod sigur și controlat. Nu sunt afectate vasele sau nervii.

Nu mi-am făcut idoli. Sunt preocupat de meseria mea și am căutat specialiști de la care să învăț. Două celebrități de talie mondială, care m-au marcat sunt Constantin Stan și Giovanni Botti, ambii chirurgi esteticieni, unul din România, celălalt din Italia.

Planuri pentru 2023. În curând vom deschide un departament nou de chirurgie estetică, cu o capacitate de 10 locuri. Cu secție de terapie intensivă aparte, bloc operator separat și zece saloane dotate cu tot necesarul de recuperare. Este un proiect grandios și exclusiv doar la TerraMed.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin