Andrian Candu, OMUL ANULUI 2018 în domeniul Legislativ

Anul 2018 a fost plin pentru Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Munca depusă în 2016 şi în 2017 a început să fie valorificată, proiectele sociale au prins contur cu impact asupra locuitorilor ţării. Aceste lucruri au fost posibile graţie eforturilor conjugate ale echipei de la guvernare. Crede în fapte, nu în vorbe, inclusiv când e în joc destinul Republicii Moldova.

Nu pun niciodată etichete pe oameni, pentru că este firesc ca o persoană să evolueze în timp, să fie marcată de anumite lucruri, evenimente, cărți, idei și apoi intensitatea primelor impresii să scadă și atunci, în funcție de starea în care l-ai prins, să-ți faci o impresie care poate fi absolut greșită. Nu pun etichete nici pe mine. Întotdeauna mi-au plăcut provocările și să văd că am lăsat ceva valoros după mine. Cred că anume acest lucru mă definește cel mai bine.

Pentru mine a fost important să văd că am reușit să începem, așa cum am promis, cel mai mare proiect investițional realizat vreodată în domeniul social-cultural, „Arena Chișinău”. Este un proiect la care am muncit mult și unde zilnic se văd progrese. Tichetele de masă sunt deja parte a rutinei pentru foarte mulți angajați din țară, lucru cu care de asemenea mă mândresc, pentru că este un sistem nou și a fost nevoie de multă muncă, analiză și putere de convingere pentru ca să-l vedem implementat și oamenii să se poată bucura de facilități. Totodată, realizările guvernării PDM sunt și realizările mele și mă mândresc cu echipa din care fac parte.

Am menționat deja sistemul tichetelor de masă, care vine să susțină angajatorii pentru stimularea angajaților, iar pe angajați îi ajută să se alimenteze mai calitativ, lucru care implicit înseamnă sănătate, creșterea productivității muncii etc. Noul sistem de pensionare, noua grijă de salarizare, un nou sistem electoral, pachetul de integritate, reforma financiar-bancară și multe altele – sunt decizii pe care le-am luat în acești ani. Toate schimbările legislative care, din punctul de vedere al societății, se vor întâmpla într-un viitor incert cu altcineva, toate aceste lucruri deja sunt parte a realității noastre. Noi trăim și ne bucurăm de noile facilități, garanții sociale și de securitate.

Lumea o schimbă oamenii care au vise și curaj să le implementeze. Dacă nu aș avea certitudinea că ceea ce fac schimbă Moldova spre bine, aș renunța imediat la activitatea mea politică. Eu cred în investiții mari, dar respect la fel de mult investițiile mici. Un om care muncește zi de zi îndeplinindu-și exemplar lucrul și venind cu anumite îmbunătățiri este la fel de valoros și investiția sa în schimbarea lumii este la fel de mare ca și cel care revoluționează lumea printr-o invenție genială.

În timpul liber fac sport, călătoresc, privesc filme și citesc cărți. Nimic extraordinar, dacă nu luăm în calcul faptul că sunt tată cu trei copii care au nevoie de aproape tot timpul meu. Sunt fericit că multe dintre activitățile pe care îmi place să le fac în orele libere le pot împărtăși cu cei mici.

Fişier

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

Data şi locul naşterii: 27 noiembrie 1975, Chişinău

Studii: LT „Onisifor Ghibu”, Chişinău; Liceul de Informatică „T. Popovici”, Cluj, România; Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj, România; Universitatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, Viena, Austria; Institutul de Drept Fiscal Austriac şi Internaţional, Programul Postuniversitar în Drept Fiscal Internaţional, Viena, Austria; absolvent al cursului „Drepturile Omului şi Programul de Aplicare”, Institutul de Drept European al Universităţii din Birmingham, Marea Britanie; diplomă de participare la seminarul „Administrarea Publică şi Individul prin prisma Convenţiei Europene a Drepturilor Omului”, susţinut în cadrul Unidem Campus, Comisia de la Veneţia, din Trieste, Italia; cursant al Universității din Western Cape; cursant al Academiei Internaţionale a Drepturilor Omului, Insula Robben, Cape Town, Africa de Sud.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin