Angela Gladei – OMUL ANULUI 2022

BUSINESS CONSULTING

Ghidul perfect pentru antreprenorii din Ucraina

Este femeia zbuciumului și căutărilor continue. Extrem de profesionistă și determinată, sursă de idei care inspiră oameni și echipe, expertă în construcția businessurilor care trebuie să meargă bine. Pasărea care reînvie din propria cenușă. De fiecare dată!

Fişier

DIRECTOR GENERAL ȘI FONDATOR BDC, BDC CREATIVE, ONE LIFE; PREȘEDINTE AL CONSILIULUI AFAM

DATA NAȘTERII: 3.08.1972 

STUDII: FACULTATEA DE ISTORIE, USM

CARTEA PREFERATĂ: OMUL ÎN CĂUTAREA SENSULUI VIEȚII DE VICTOR FRANKL

FILMUL PREFERAT: TITANIC

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Angela Gladei

În 2022 am fost axată foarte mult pe latura profesională și de business. Cu multă emoție, muncă și pasiune am bus bazele unui nou proiect care este localizat în Condrița, numit One Life-My Life. Sper să mă ajute Cel de Sus să îl lansez primăvara aceasta.

Azi, afacerea mea înseamnă în primul rând oameni, cărora le sunt mulțumitoare.

Cel mai important este că ne-am ocupat de proiecte care acoperă necesitățile antreprenoriale din Republica Moldova, dar și cele venite din afară, cum ar fi necesitățile celor 100 000 de cetățeni ucraineni stabiliți la noi. Am lansat Ghidul Afacerii pentru EBRD, Ghidul Agricultorului, am lansat un proiect care cuprinde șase țări din bazinul Mării Negre, proiecte de training și mentorat destinate ucrainenilor, realizate la nivel de sinergie Moldova – Ucraina, proiect de mentorat realizat împreună cu Camera de Comerț a Moldovei, gestionat de către UNDP. Deci, nu am prea avut timp să savurăm laurii, echipa mea a dat tot ce a putut mai bun.

Prin proiectele mele ajung să stau de vorbă și să întind mâna oamenilor din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Am ajuns să îi cunosc. Am rămas plăcut surprinsă să văd câte 30-35 tineri culți din fiecare raion care doresc să rămână acasă și care au întemeiat afaceri în Moldova. Sunt oameni blânzi și deschiși la carte, fac afaceri altfel decât ne-am obișnuit noi să înțelegem cuvântul „afaceri”. De aceea sunt avizi de carte și de a învăța să facă lucrurile corect, „win-win”, toți partenerii implicați câștigă.

Cât de atractivă e Moldova pentru investiții? Atât timp cât avem multe probleme de rezolvat, orice soluție pentru o problemă este oportunitate de afaceri.

Lecția vieții acestui an? Nu este suficient să faci un cămin personal, este mai important să ai grijă de el în fiecare zi, altfel se pierde mai repede decât un lucru material.

Cea mai mare realizare de până acum sunt fetele noastre, Camelia și Francesca Romana, cu un nod în gât tocmai am sărbătorit și trecerea în majorat a ultimei…

Lecția de business a acestui an? Diversificarea afacerii și diversificarea venitului, lucru implicit. De aici vine și curiozitatea de a învață ceva nou.

Dar am învățat demult să nu mai am așteptări, mai degrabă să fiu agilă să mă adaptez repede la circumstanțe, ele dictează traiectoria și evoluția de mai departe. Am făcut deja unele ajustări în produse, în relațiile de muncă cu colegii mei, urmează să vedem impactul în timp.

Să fiu fericită valorează mai mult decât să am succes. Vreau să fiu cu inima plină pentru tot de am gândit să fac, fie personal sau profesional.

Visul meu e ca fetele mele, cel puțin una din ele, să se implice într-o afacere de-a mea, asta ar însemna continuitatea la ceea ce fac. Și spun asta pentru că multe afaceri riscă să nu aibă continuitate, lucru cu care se confruntă multe țări acum, copiii sunt departe de ocupația părinților.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin