ANUL BUCĂTĂRIEI ITALIENE ŞI LA CHIŞINĂU by Casa Rinaldi

„Bucatele, la fel ca și arta, redau povestea regiunilor noastre fascinante, precum și a comunităților ce locuiesc în fiecare. Este o valoare colosală pe care Guvernul Italiei continuă să o promoveze și să o protejeze prin proiecte naționale și internaționale”.

În urma celor expuse, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Culturii şi Turismului din Italia au decis să declare anul 2018 – Anul Bucătăriei Italiene. Casa Rinaldi va promova acest subiect pe parcursul întregului an, oferind publicului posibilitatea de a savura toate aromele bucătăriei italiene în restaurantele din Chişinău, dar şi de a se informa în materie de istorie şi tradiţie. Astfel, şi acest articol are misiunea de a vă ghida într-o călătorie de descoperire a adevăratei Italii.

Bucătăria Italiei este caracterizată prin flexibilitate, o gamă largă de ingrediente, produse şi o bogată varietate a reţetelor din fiece regiune. Felurile de mâncare reprezintă un element important al stilului de viaţă italian, reflectând mai ales cultura rurală şi cea familială.

3540052Din punct de vedere culinar, Italia este o ţară a incredibilei diversităţi. Aromele puternice, exotice nu sunt foarte îndrăgite, în schimb, este apreciată combinaţia subtilă de gusturi autentice, fără excese şi fără complicaţii inutile. Bucatele, ingredientele, timpul de preparare şi mirodeniile se schimbă radical de la o regiune la alta. Accentul nu este pus pe complexitate, ba dimpotrivă, pe simplitate şi accesibilitate, respectând calitatea şi tradiţia. Orice fel de mâncare trebuie preparat cu dragoste. Ţinând cont de regulile de bază şi hotărând să fim mai aproape de reţetele originale, obţinem gustul autentic italian.

În cadrul proiectului „Italian Food in the World”, Casa Rinaldi va promova pe tot parcursul anului 2018 următoarele şase regiuni ale Italiei: Emilia Romagna, Sicilia, Toscana, Lazio, Apulia şi Lombardia.

Aceste regiuni, prin tradiţiile gastronomice, istoria şi cultura lor, vă vor aduce o gamă de arome cu note gustative extraordinare chiar din grandioasa Italie!

italy-map-with-regions_optCasa Rinaldi vă invită să participaţi la evenimente şi cine organizate pe tot parcursul anului 2018 în restaurantele din Chişinău. Urmăriţi pagina de Facebook Casa Rinaldi in Moldova pentru a fi pe fază, dar și revista VIP Magazin pentru a descoperi tipologia regiunilor culinare ale Italiei.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin