Denis Vieru – OMUL ANULUI 2022

Fişier

SPORTIV, JUDOCAN

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 10.03.1996, CHIŞINĂU

STUDII: UNIVERSITATEA DE STAT DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT (USEFS)

CARTEA PREFERATĂ: „IUBINDU-L PE PABLO, URÂNDU-L PE ESCOBAR” DE VIRGINIA VALLEJO

FILMUL PREFERAT: THE GENTLEMEN ÎN REGIA LUI GUY RITCHIE

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ


Top 1 Mondial

Sportivii Moldovei reușesc tot mai mult să cucerească arena internațională și să ne ducă faima peste tot în lume. Denis Vieru luptă cu viața și la propriu, și la figurat, fiind într-o continuă competiție. La ai săi 26 de ani, a devenit Top 1 Mondial, reușind să urce pe prima poziție la categoria de 66 kg. Judocanul a câștigat Grand-Prix-ul Portugaliei, Medalia CNOS – Meritul Olimpic, Ordinul de Onoare al Republicii. Nu încetează să-și surprindă colegii și oamenii care cred și investesc în el.

Reușite. Top 1. În anul 2022 mi-a reușit să devin Top 1 Mondial la categoria de 66 kg și deja dețin această poziție practic tot anul. Mai sunt câteva realizări foarte importante și speciale ce țin de activitatea mea profesională, dar vor rămâne în așteptare pentru public. Toate la vremea lor. Cred că cele mai importante realizări încă vor urma.

Entuziasmul face istorie. Entuziasmul meu m-a făcut doar să am de câștigat și să mă bucur pentru ceea ce fac. Iar marea mea dorință de a demonstra și arăta lumii întregi că se poate de reușit în orice domeniu dacă ai ambiție, curaj și răbdare, mi-a confirmat încă o dată că nimic nu este imposibil, contează cât de mult visezi.

Program. Pe zi încerc să dedic cel puțin patru ore sportului. Rareori se întâmplă să am abateri de la un program fix. Sunt conștient că prin muncă și perseverență, pot să-mi ating visurile cu mâna. Important să nu-mi pierd dorința și entuziasmul.

Avantaje. Acasă. Cumva, în ultimii ani m-am smerit cu ideea că sunt din Republica Moldova și încerc mereu să gândesc pozitiv. Evident că avantajele ar fi fost mai mari în altă parte, important e să învățăm a mulțumi și „a face rai din ceea ce ai”. Înțelegem cu toții condițiile de viață și potențialul țării noastre, care nu se compară cu celelalte state, dar avem oameni cu sufletele mari, talentați, care au făcut, fac și vor face istorie printre noi. Mă mândresc cu ai noștri care, indiferent de împrejurări, au reușit să-și dezvolte abilitățile și să-și atingă scopurile.

Accente și valori. Pun accentul pe multe lucruri în cariera proprie. Pentru a reuși în asemenea sport dificil, cu o concurență enormă, trebuie să dai dovadă de foarte multe calități și ele mereu trebuie dezvoltate până la ideal. Sub toate formele, contează și trebuie să ai o echipă bună care să te susțină și să-ți fie mereu alături. Pentru că doar în comun se fac lucruri mari.

Judo. De mic copil am fost la maxim focusat pe judo. E bine să faci un lucru, dar foarte calitativ. Sigur că am și alte pasiuni ca șahul, tirul, ocazional tenis de câmp, dar investesc în ele mai puțin timp.

Norocul și banii. Dacă aș câștiga o sumă mai mare de bani, cred că i-aș dona celor care au mai mare nevoie decât mine. Atunci când în joc este sănătatea, asta este primordial. Dacă îmi mai rămâne ceva, aș investi în câteva proiecte și mi-aș îndeplini careva dorințe personale ce țin de bunuri materiale.

Dorințe și așteptări de la mine. Este frumos atunci când într-un corp tânăr este o minte sănătoasă și matură. Vreau să nu am frica să greșesc și să fiu mai decis atunci când urmează să fac un pas și să iau o direcție. Am încredere în mine și-n potențialul meu, iar așteptările sunt cele mai mari. Mereu îmi cresc obiectivul atât de mult încât practic să fie imposibil de ajuns. Este un exercițiu bun și mă ajută să evoluez.

Caracter. Sunt o persoană calmă, calculată și mă străduiesc să mențin echilibrul între viață și umor. Mă poți vedea mereu cu bună dispoziție. Înțeleg, și-mi plac glumele. Încerc să-mi trăiesc fiecare competiție fie pe arenă, fie zi de zi – pe note pozitive.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin