Dona Răpciugă – OMUL ANULUI 2022

BIG MANAGEMENT

Fişier

DIRECTOR EXECUTIV KAUFLAND MOLDOVA

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 26.12, ROMÂNIA

COORDONARE: TATIANA PĂTRUNJEL

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Totul cu și pentru oameni

La începutul anului 2020, a acceptat o nouă provocare în carieră – funcția de Director Executiv Kaufland Moldova. Pentru a se dedica în totalitate acestei responsabilități, a decis împreună cu familia să facă o schimbare importantă în viață și anume să se mute, împreună, la Chișinău. În scurt timp, Republica Moldova le-a devenit o adevărată Casă.

Optimismul, perseverența și performanța sunt calități care mă definesc. Ele reprezintă suma experiențelor de viață pe care le-am obținut de la oamenii pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat și pe care i-am îndrăgit. În același timp, familia și echipa extraordinară din care fac parte reprezintă sursa mea de energie și motivație.

Anul 2022 a început cu o dinamică pozitivă și premise optimiste, însă, războiul a adus cu sine o serie de provocări care ne-au făcut să ne ajustăm strategia de business conform necesităților actuale. De departe, cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este despre empatie și de a fi cât mai aproape de clienții, partenerii și furnizorii noștri.

În pofida incertitudinii generale, am demonstrat încă o dată că suntem un partener de încredere pentru Republica Moldova și am continuat planurile noastre de investiții. Am deschis trei magazine, în Municipiul Chișinău și Orhei. În acest fel, am creat locuri de muncă și am pus accentul pe proximitate, cum spuneam, cât mai aproape de clienții, partenerii și furnizorii noștri.

În anul financiar 2022 (1 martie 2022- 28 februarie 2023), investițiile Kaufland în Republica Moldova depășesc cifra de 768 milioane MDL, ceea ce reprezintă 103 milioane MDL taxe și impozite achitate la stat. Să faci un business profitabil doar în termeni financiari și de cotă de piață nu este suficient. Miza noastră este să facem cât mai mult bine comunității. Un bine de care să profite toți stakeholderii noștri: clienți, parteneri, comunitate.

Consider că fiecare lider este rodul propriilor capacități și dorințe. Nu există modele predifinite după care să te conduci sută la sută și să ți se potrivească ca „o mănușă”. Pentru mine este un indicator de succes atunci când oamenii aleg să te urmeze pentru că aşa simt, nu pentru că aşa trebuie. Cu siguranță dialogul, comunicarea și încrederea pe care o am în echipa mea sunt atuurile cele mai importante de care mă ghidez.

Cariera mea în companie a început încă în 2011, când m-am angajat ca Process Manager la Kaufland România. Am lucrat în această poziție timp de cinci ani, iar în 2016 am devenit Project Director Kaufland Moldova, fiind implicată de la faza de idee, până la cea de implementare. Cea mai mare realizare este că am construit mai mult decât simple magazine, am consolidat o echipă puternică, alături de care depășim orice provocare.

2023. Impredictibilitatea rămâne a fi cuvântul cheie cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, însă noi vom continua să realizăm planurile noastre de investiții, iar deschiderea noilor magazine, sustenabilitatea, extinderea sortimentului și parteneriatele cu producătorii locali sunt pe lista de priorități.

Cifre semnificative anul financiar 2022. Nouă magazine în Republica Moldova; 768 milioane MDL investiții în Republica Moldova; 103 milioane MDL taxe și impozite achitate la stat; 3,7 milioane MDL valoarea donațiilor și sponsorizărilor; deschiderea primelor două magazine dotate cu panouri fotovoltaice; Kaufland Codru – primul magazin construit sută la sută de companii locale.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin