Eduard Bunu – OMUL ANULUI 2022

A făcut mobilă la Chișinău, iar de câțiva ani face același lucru la Brașov. Piața din România e plină de oportunități pentru profesioniști. Chiar dacă zice că a avut un an atipic și complicat, merită titlul Omul Anului. Cel puțin pentru că în 2022, împreună cu Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabia, a organizat cea mai vocală conferință antreprenorială – Business Brains cu 300 de basarabeni de succes veniți din toată lumea.

Fişier

ALBUMO DECOR (TANDEM BRAȘOV), PARTENER

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 07.07.1980, OR. CHIȘINĂU

STUDII: UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA, LICENȚIAT ÎN DREPT

CARTEA PREFERATĂ: REVOLTA LUI ATLAS

FILMUL PREFERAT: BRAVE HEART

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ


Moldovenii sunt o forță în România

Eduard Bunu

Anul 2022 a fost unul foarte atipic pentru mine. Am planificat și targetat 2022, dar în perioada martie-iunie a trebuit să iau decizii dificile, de moment, în urmă conjucturii dramatice a războiului. Piața a fost dată peste cap. Frica, panica oamenilor, puterea de cumpărare scăzută, majorarea prețurilor, pe alocuri nejustificată ș.a., toate au afectat domeniul nostru de activitate. Începând cu a doua jumătate a anului, m-am implicat mult mai mult personal, chiar și în vânzarea directă. Încet, piața și-a revenit și am recuperat, ba chiar am cifrat creșteri neașteptate pe sfârșit de an, ceea ce m-a bucurat.

Din punct de vedere al businessului, e important că am menținut și dezvoltarea unor noi nișe de desfacere în afara Romaniei, mai exact la Paris, în domeniul mobilei, dar și implicarea într-un nou proiect de producere în Brașov.

Moldovenii au început să vină în România și în special la Brașov, la începutul anilor ‘90 și să-și creeze propriile afaceri. Pe undeva s-au atras unii pe alții, dar în ultimii ani, la Brașov, vin oameni de afaceri pregătiți, cu busnessuri proprii, bine definite, cu o stabilitate financiară puternică. Desigur, aici este o piață mai mare, perspective mai multe, majoritatea se simt ca acasă. În Brașov avem o comunitate numeroasă, frumoasă, suntem uniți, receptivi, inclusiv prin COAB (Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabia).

Eu când am plecat cu familia la Brașov, de fapt nu am plecat din Țară, am schimbat doar orașul. Pentru mine este la fel cum aș pleca de la Chișinău la Cahul sau Bălți, dar eu am plecat la Brașov.

Astăzi fac ceea ce-mi place, ceea ce am făcut în ultimii 20 de ani. Producem și vindem emoții clienților noștri – mobilă. Sunt într-un parteneriat foarte frumos cu compania TANDEM. Am deschis în Brașov două showroom-uri de mobilă și suntem cunoscuți deja pe piață. Totodată, dezvolt proiecte noi, căci piața este imensă.

Anul trecut am organizat Business Brains, un eveniment de rezonanță. Echipa organizatorică a COAB s-a descurcat de minune chiar de la prima ediție. Eu am avut plăcerea să fiu Președinte a COAB în anul 2022. Evenimentul a vut loc cu peste 300 de participanți din diferite domenii de afaceri. Scopul acestuia a fost de a uni lideri de afaceri, de a face schimb de experiențe și cunoștințe.

Desigur că putem fi și suntem o forță în România, mai ales atunci când suntem uniți prin asemenea Asociații cum este COAB. Toți membrii noștri, care sunt selectați minuțios, au un scop bine definit și anume de a dezvolta afaceri corecte în raport cu societatea, angajații, Statul și, nu în ultimul rând, cu sine însuși. Când ești corect, ești o forță!

2023 cred că va fi un an complicat, dar totuși am mari așteptări pe plan de business. Piața va intra într-o fază nouă, unde, dacă ne structurăm planuri corecte, vom reuși să avem creșteri destul de bune. Pe plan personal, cu siguranță vreau să dedic mai mult timp familiei. Celelalte idei-cheie le-am scris pe o foaie, am pus-o în plic, pe care l-am sigilat și l-am dat unei persoane apropiate… Îl voi deschide la sfârșitul anului să bifez ce am realizat.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin