Iaroslav Istrate – OMUL ANULUI 2022

Fişier

AVOCAT, FONDATORUL CABINETULUI AVOCATULUI „ISTRATE IAROSLAV”

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 3.05.1981, S. VĂSIENI, R-NUL IALOVENI 

STUDII: FACULTATEA DE DREPT, USM; FACULTATEA RELAȚII INTERNAȚIONALE, USM

CARTEA PREFERATĂ: „TATĂ BOGAT, TATĂ SĂRAC” FILMUL PREFERAT: „GLADIATOR”

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA

Corect și de încredere, Iaroslav Istrate a adunat o experiență de peste 16 ani în avocatură. Știe să stabilească prioritățile, are un management perfect al timpului și își atinge mereu obiectivele. De aproximativ opt ani, apără interesele unor companii internaționale cu renume mondial precum Benetton, Furla, Sisley, Tous, iar mintea lui pregătește noi proiecte de viitor despre care își dorește să se audă cât mai mult în acest an.

Avocatura este vocația mea

Ambiții și atitudine. Sunt o persoană ambițioasă, pentru care contează mereu corectitudinea, disciplina și respectul reciproc. În activitatea profesională, mă ghidez de ideea că nimic nu este imposibil, totul se rezumă la atitudinea față de sarcina propusă.

Carieră. Pasiune. Internațional. Avocatura este vocația mea, motivația care mă ține mereu în formă. Încă din copilărie mi-a plăcut să-i apăr pe cei mai vulnerabili și să le pot fi de ajutor, iar azi mă bucur că visele mele de atunci sunt deja realitate. Momentul de cotitură în cariera mea a fost acum zece ani, când am fost ales să reprezint interesele mai multor companii internaționale cu renume mondial.

Anul 2022 a fost unul bun, plin de activități și de realizări frumoase. Am lucrat la turații maxime și, în cele din urmă, am reușit finalizarea cu succes a unor dosare tergiversate din cauza pandemiei.

Incertitudini. Războiul din Ucraina, pe lângă faptul că a creat o stare de nesiguranță în societate, a influențat și agenda multor avocați. Au apărut subiecte și cazuri noi, s-au deschis oportunități de a coopera cu persoane fizice și juridice care s-au refugiat din calea războiului, stabilindu-se în Republica Moldova, unde și-au transferat și afacerile.

Fiecare dosar/caz este important. Litigiile sensibile pentru societate însă întotdeauna implică mai multă perseverență. În litigii civile, cel mai complicat, dar și în același timp cel mai reușit rezultat este să aduci părțile la masa de negocieri.

Așteptări și preferințe. Nu sunt genul de avocat care să aștept laude sau ovații din partea clienților. Prefer să celebrez victoria după o dispută judiciară care a durat câțiva ani, prin a savura acea satisfacție care se emană din ochii clientului mulțumit. Dar, sunt și dosare care te consumă enorm și, după finalizarea lor, pur și simplu vrei să le uiți. Eu sunt omul care crede în fapte, nu în vorbe. Este important pentru mine ca lumea să mă cunoască ca un avocat profesionist, corect și onest.

Familia. Mă susține în ceea ce fac. Este greu să oferi mereu suficientă atenție, dar le mulțumesc pentru răbdarea și încrederea pe care o au în mine. Nimic nu se compară cu senzațiile pe care le primești atunci când, după o zi încordată de lucru, fiind complet epuizat, vii acasă și te cuprind trei copilași extraordinari.

Intuiție sau pași concreți? De regulă, atunci când sunt într-un proces de lucru, îmi stabilesc clar agenda de lucru și etapele procesuale pe care urmează să le parcurg. În jurisprudență, fiecare dosar/litigiu are norme și proceduri legale concrete de reglementare. Dar intuiția întotdeauna mă ajută enorm, mă face mai eficient în luarea deciziilor, mai ales când am de-a face cu situații atipice sau urgente.

Așteptări. Am mari așteptări de la mine în anul 2023. Am mai multe proiecte la care lucrez de ceva timp și sper să le finalizez în acest an. Totodată, aștept pași decisivi în tot ce ține de reforma justiției, de independența, eficiența și responsabilitatea sistemului de justiție, pentru că doar o justiție corectă este succesul unui stat dezvoltat.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin