Olga Talambat: Le Buro e agenția care a îndrăznit să gândească liber! | #40under40

LIBERTATEA E O FERICIRE, FERICIREA E O LIBERTATE!

OLGA TALAMBAT (BUTNARU)

Director și fondator Le Buro

Cu trei afaceri la activ și una pe rampă de lansare, cu trei copii născuţi în puţin peste 4 ani, cu o frumoasă relaţie de iubire în care se simte flacăra, cu zeci sau peste suta de călătorii visate și bifate, Olga Talambat reflectă libertate și echilibru demn de admiraţie. Dincolo de feminitatea sa și fineţe, etalează un caracter puternic, ambiţios și setat pe obiective, iar combinaţia devine și mai interesantă prin prezenţa creativităţii sub semnătura LE BURO – agenţia de publicitate care a îndrăznit să gândească diferit și să provoace ecouri memorabile în domeniu.

Am simţit că am un potenţial mare, urma însă să îl descopăr atât pentru mine, cât și pentru viitorul meu. Am început această cercetare și cunoaștere a propriilor capacităţi prin 10 ani de studii în Marea Britanie, inclusiv la cea mai puternică universitate de business din Europa, King’s College. Dar adevărata școală și descoperire a venit când am învăţat nu cum e să fii pește, dar cum să înoţi, chiar și împotriva curentului – revenită acasă, timp de patru ani am activat alături de tatăl meu în afacerea sa, grupul de companii ARIDON. Acestei perioade îi sunt extrem de recunoscătoare, în cei patru ani am reușit să-mi formez cele mai multe abilităţi de management și de administrare a unei afaceri, până în momentul în care am simţit că e timpul lansării pe cont propriu.

LE BURO este rezultatul acestui avânt. Cu pași planificaţi în cele mai mici detalii, asumându-mi riscurile unui start-up, crescând o echipă profesionistă și vizionară, mi-am pus scopul de a „răsturna” marketingul clasic, aplicat inclusiv și pentru ARIDON GROUP, care evident a fost primul client. Nu a fost un parcurs ușor, cred că am adunat destule lecţii dure, dar prin ele am devenit și mai buni. Din primul an, LE BURO a făcut profit, chiar dacă unul mic, uneori aproape de break-even, dar cu pași mici și multe emoţii, aproape după 5 ani am intrat într-o creștere stabilă, profitabilă, deja mult mai aproape de cifra pe care mi-o doresc, cu care deja mă mândresc și datorită căreia simt că este cu adevărat o afacere de succes.

Sunt mândră de fiecare proiect creat de LE BURO. Avem puncte forte care ne conturează individualitatea pe piaţă și am reușit să creăm un nume. Dificultăţile ne-au ajutat să creăm o echipă puternică. Comunicarea, atât internă, cât și cea externă, stă la baza procesului de lucru. Pe parcursul anilor, calea mea în lumea afacerilor s-a ramificat și am fondat alte două companii, care în curând vor fi completate cu încă una, despre care neaparat voi povesti, dar cu altă ocazie.

10.000 € – parte din profit reinvestit lunar în întreținerea și dezvoltarea continuă a agenției de publicitate LE BURO

Din experienţa internaţională am adus la LE BURO noi instrumente de analiză a performanţei atât pentru noi cât și pentru clienţi (KPI, ROI, PM etc), am creat un spaţiu de lucru modern și am pus baza unor metode eficiente de comunicare. Noile abordări și viziuni au contribuit la extinderea orizonturilor, astfel avem multe colaborări cu clienţi din România, dar și SUA.

Libertatea și fericirea, aceste valori interconectate mă provoacă într-o continuă căutare și echilibrare. Pentru mine este foarte important, poate chiar prioritar, succesul personal. Să fiu sigură de mine ca femeie și antreprenor. Respectiv, atunci când ating scopurile radiez și mă simt fericită. Iar libertatea este ca apa – vitală. Libertatea emoţională, de decizie, financiară.

Cele mai preţioase momente din viaţa mea ţin de succesul profesional, familie și călătorii. Călătoriile sunt motivatorul meu și sursa mea de energie, creativitate, stare, inspiraţie.

Principiile care funcţionează în rutina mea zilnică sunt menţinerea unei agende, planificarea, organizarea activităţilor întregii echipe, controlul și analiza performanţelor.

Pentru mine a simţi feminitatea este o necesitate. „Condimentele” care mă fac să mă simt feminină sunt date-urile în intimitate cu soţul meu, dar și o aranjare la coafor, pe care o fac săptămânal.

Nu aș schimba nimic la prezentul meu, precum și în trecutul meu. Îmi place de mine, dar mereu caut să evoluez atât profesional, cât și personal.

Sunt recunoscătoare pentru tot.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin