Rodica Lungu – OMUL ANULUI 2022

MEDICINĂ PRIVATĂ

Fişier

DIRECTOR MEDICAL CLINICA INVITRO DIAGNOSTICS

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 9.01.1973, R-UL IALOVENI, S. COSTEȘTI

CARTEA PREFERATĂ: „PE ARIPILE VÂNTULUI” DE MARGARET MITCHELL

COORDONARE: TATIANA PĂTRUNJEL

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Medicina privată a adus schimbarea

Rodica Lungu

A fost parte a echipei de start a companiei. Și-a dorit ceva mai bun pentru pacienții din Moldova și era conștientă că investițiile în medicină, în anul ce a adus mai multă nesiguranță în lume, n-au fost orientate doar pe profit. Au reprezentat, mai degrabă, un act filantropic. O șansă pentru cei rămași acasă. Un acces mai sigur la medicina de calitate. Astăzi, la opt ani după deschiderea laboratorului Invitro Diagnostics și la un an de la deschiderea clinicii cu același nume, au devenit recunoscuți în toată țara.

Mă atrag proiectele de anvergură. Acum un an, am fost numită în funcția de director medical al Clinicii Invitro Diagnistics. La moment, în clinică activează peste o sută de angajați, dintre care șaizeci sunt medici. Avem ambiții mari. În 2022 avusesem notat în agendă startul și dezvoltarea a trei proiecte mari în domeniul medicinei (servicii și produse medicale), ajunse acum în top în țara noastră. Lucru de care sunt foarte mândră.

Provocarea anului. Ne dorim să fim primii în țară care vor implementa tehnologii, vor deschide departamente și vor pregăti specialiști în domeniul Anti-Age. Cererea față de produsele medicale de întinerire crește. Bărbații moderni denotă un interes real pentru un aspect mai tânăr, caută să rămână virili pentru cât mai mult timp. Știința ne oferă multe soluții și ar fi trist să nu le aducem în Moldova. Este o mare provocare atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

„Fă-ți un plan și încearcă-ți norocul.” Este sloganul meu preferat și rămâne neschimbat, de ani buni. Sunt o femeie modestă și visătoare. Depun suflet și dedicație în tot ceea ce fac și îmi stabilesc obiective realiste în mod constant. Odată ce mi-am definit scopul, îl realizez. Îmi place să abordez orice sarcină cât mai personal și autentic, fără să mă las copleșită de circumstanțe. Mai cred în oameni și omenie.

Secretul excelenței în domeniu. Ori faci un lucru foarte bine, ori nu-l faci deloc. Asta e valabil în orice domeniu. Sunt convinsă că pe mine aceste lucruri m-au făcut să ajung unde sunt astăzi. Pot să vă spun cu siguranță că poți să ai succes doar dacă faci ceva cu pasiune. Și aici nu cred că ar trebui să facă nimeni un compromis. Căutați până găsiți acel loc în care vă simțiți atât de bine, încât să faceți absolut orice pentru el. Eu nu am văzut pe nimeni care să aibă succes într-un job pe care îl face plăcându-i așa și așa.

Medicina din Moldova e în continuă schimbare. Invitro Diagnostics a fost printre primele centre medicale private care au dictat schimbarea în sistemul de sănătate de la noi. A fost creată o alternativă competitivă și un stimul pentru creșterea calității. Diferențele s-au făcut resimțite în scurt timp, iar unitățile medicale de stat au fost nevoite să accepte provocarea.

Am tins să fac doar lucruri de calitate. Atât acasă, cât și la serviciu. Sunt o perfecționistă, cum altfel? Am sacrificat cel mai des somnul, odihna. Nu cred că se va găsi cineva care să afirme că nu sunt bună la gătit pentru o petrecere sau în organizarea unui eveniment. Sunt mamă de băiat și fată, cărora am reușit să le implantez sămânța încrederii de sine. Și de asta sunt extrem de mândră.

O să mă odihnesc mai târziu. Cu cea mai mare plăcere mi-aș petrece acea perioadă a vieții când se deapănă amintirile, la poalele unui munte, veșnic verde datorită brazilor mereu vii și mândri, iar în preajma muntelui să murmure un râu învolburat, cu ape reci.

Așteptări pentru 2023. Sănătate și pace. Dacă vom avea aceste două componente, vom avea curajul să începem proiecte noi. Planurile de lucru sunt grandioase. Planurile de viață sunt fascinante.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin