„Sincer cu tine” cu Radu Marian: „Da, am origini rome, bunicul a fost rom”

Citește câteva declarații făcute de deputatul Radu Marina, în podcastul „Sincer cu Tine”.

Mersul pe bicicletă îmi pare un mod sănătos de viaţă, un alt avantaj e că nu prea stau în ambuteiaje și ajung mai repede la lucru. Îmi trăiesc viaţa frumos și obișnuit. Eu mai degrabă aș cheltui banii pentru o călătorie, decât pentru o haină sau accesorii scumpe.

În copilărie, părinţii ne-au dat multă libertate. Mama fiind dirijor, am cântat în cor câţiva ani. Plecarea în afara ţării la diferite concursuri corale ne-a schimbat modul de gândire. Așa mi-am dat seama că experienţele sunt mai importante decât lucrurile materiale. Evident, nu am trăit în lux, mama profesoară, tata tipograf, dar am avut mereu parte de dragoste și strictul necesar pentru o familie.

Eu încerc să-mi fac lucrul eficient ca să pot avea timp și pentru mine. Funcţia de deputat nu-mi impune anumite reguli, stilul meu de viaţă nu s-a schimbat radical și, dacă merg într-un club cu prietenii, îmi pare ceva firesc. Important e să nu te fixezi pe o greșeală.

Perfecţiunea este un obstacol în calea progresului. Mai bine să iei o decizi calculată și să lucrezi întotdeauna pentru a putea îmbunătăţi anumite lucruri. Curiozitatea m-a ajutat să înţeleg multe lucruri și asta mă menţine.

Eu port aparate auditive și la început nu aveam un confort psihologic, dar când vezi că sunt oameni care suferă de boli incurabile și pot fi optimișiti, îţi dai seama că trebuie să fii recunoscător pentru ceea ce ai și ceea ce eşti.

Da, am origini rome, bunicul a fost rom. Evident, în copilărie am avut parte de discriminare, dar asta ne-a ajutat să fim mai deschiși, mai toleranţi faţă de alţi oameni. Din păcate, nu l-am cunoscut, a decedat când mama era prin clasa a VIII-a, ea fiind sora mai mare, a trebuit să se descurce și să aibă grijă și de fraţii mai mici. Asta a făcut-o puternică, iar prin drama ei ne-a călit și pe noi.

Uneori realizez că mă cred prea plin de sine. Poate din acest motiv devin uneori arogant. Încerc să controlez aceste momente. Nu mă supăr în cazul în care cineva poate să-mi dea replica. Consider că comunicarea este cea mai eficientă cale spre progres.

Acolo unde sunt oamenii mai buni ca mine și știu că trebuie să mai învăţ, eu nu intervin. Îmi fac lucrul meu și mă străduiesc să pot aduce valoare echipei. Astfel reușesc să mă integrez oriunde.

Deocamdată, nu vreau să plec nicăieri. Sigur că vreau o carieră internaţională, să mă simt parte a comunităţii globale și să aduc totul în beneficiul Moldovei noastre.

Interviul integral poate fi văzut în video-ul de mai jos:

Abonează-te la articolele

Vip Magazin