Stela Bodiu – Mass-media | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Jurnalistă și Fondatoare “TOP TOP BAMBINI”
Data și locul nașterii: 26.05.1984, or. Chișinău
Studii: Jurnalism și Comunicare Publică, ULIM; Master în Administrație Publică, Academia de Administrare Publică
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

Cineva i-a spus că o urmărea seară de seară de pe micile ecrane, încât îi devenise atât de apropiată, ca și o parte a familiei. Probabil, anume și asta vor să audă cei care ne aduc știrile din întreaga lume în casele noastre. Ea face asta de mai bine de 11 ani. Și chiar dacă a luat o pauză din televiziune, Stela Bodiu a înțeles că niciodată nu trebui să spui niciodată.

SE SPUNE CĂ SINGURUL LUCRU CONSTANT ÎN VIAȚĂ este schimbarea, iar acest lucru se întâmplă desigur și în plan profesional. Mai ales, în această perioadă, multora dintre noi pandemia le-a schimbat meseria. Și mie mi s-a întâmplat același lucru. Am simțit nevoia de a mă implica mai mult în afacerea pe care o dezvolt împreună cu soțul. Mă uit în urmă și când văd cum am crescut de acum circa doi ani de când am lansat acest proiect de suflet, nu îmi vine să cred. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că vom face asta și că ne va da atât de multă satisfacție. E incredibil cum viața te surprinde de fiecare dată! Dacă cineva mi-ar fi spus că o voi lua pe un astfel de drum, nu aș fi crezut niciodată! Cel mai important însă este să înțelegi că oricând o poți lua de la capăt pentru că știi că ai puterea să faci orice, și îți dai voie să mergi pe drumuri noi! Și nu, nu e ușor, dar când vreodată lucrurile prețioase s-au găsit ușor?

MI-AM PIERDUT MAMA CÂND AVEAM 11 ANI. Am fost lovită de greutățile vieții de la o vârstă fragedă, dar am știut să lupt. Visam să devin medic pentru le ușura starea celor bolnavi, însă am urmat o altă cale și anume cea a jurnalismului cu care am cochetat încă de pe băncile liceului.

TUTUROR NI S-AU SCHIMBATA VIEȚILE, toți ducem dorul obiceiurilor de dinainte: nu ne vedem părinții la fel de des, nu mai petrecem timp cu prietenii ca înainte, video-call-urile au luat locul întâlnirilor, nu mai călătorim… Din păcate, înțeleg că așa va arăta viața noastră încă cel puțin o vreme. A fost un an în care cu toții am muncit mai mult. Însă nu oboseala fizică a fost provocarea acestui an. Marile provocări sunt în continuare să ne menținem sănătoși și să nu îi îmbolnăvim pe alții.

SE ȘTIE CĂ A LUCRA ÎN TELEVIZIUNE  nu înseamnă doar un job. Înseamnă un stil de viață, înseamnă o stare de spirit pe care, vrei sau nu vrei, ești obligat să le menții. Televiziunea este o parte din tine care, pe măsură ce „conviețuiți” ajunge să te definească. Se mai știe că știrile înseamnă conexiune continuă și că, odată ce ai intrat în lumea asta, și-n timpul liber deschizi din reflex dacă nu din interes, două-trei pagini de știri. Televiziunea înseamnă și mult sacrificiu, multă muncă, dar în ciuda greului, este cea mai frumoasă meserie din lume.

NICIODATĂ NU TREBUIE SĂ-ȚI FIE FRICĂ SĂ RENUNȚI. Pentru că încercările repetate și consecvența te ajută să devii cea mai bună variantă a ta.

CITESC CU NESAȚ BIOGRAFII,  să văd prin ce încercări au trecut alții spre atingerea potențialului maxim; cum au reacționat în boală, durere, pierderi și cum s-au ridicat spre desăvârșire. Îmi place să descopăr oameni diferiți, culturi deosebite și experiențe de viață care mă îmbogățesc.

AM FOST ÎNTREBATĂ ÎNTR-UN INTERVIU anul trecut care sunt planurile mele pe 2020 și-am avut același răspuns: I don’t plan. Las lucrurile să vină, pentru că trăiesc cu inima deschisă și nu cred, ci știu că vor veni multe. A trecut un an de atunci și, în acest timp, mi s-au întâmplat lucruri frumoase, fără să le proiectez. Sigur că îmi doresc multe și am mari așteptări, dar nu-mi bat în cuie termene niciodată. Le aștept, le primesc și le las să se așeze.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin