Tatiana Croitoru – OMUL ANULUI 2022

Fişier

Tatiana Croitoru

ENOLOG PRINCIPAL FAUTOR

DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 06.03.1960, S. BĂLĂUREȘTI, R-NUL NISPORENI

CARTEA PREFERATĂ: BIBLIA

FILMUL PREFERAT: VIAȚA

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA

Creează, iubește și dăruiește dezinteresat!

Câtă mândrie și împlinire trebuie să simtă un om când vinul creat de el ajunge să câștige titlul de „Cel mai bun vin roșu din lume”?! Vorbim de „NEGRE”, cel care a făcut senzație în 2022! Iar vinul „Fume Blanc” este unicul vin apreciat cu 90 de puncte de către cel mai cunoscut critic de vinuri din lume. Care este secretul unui succes atât de mare pentru companie și țară? Poate pentru că la mijloc e o familie unită, care lucrează cot la cot și se bucură pe aceeași lungime de undă?

Fautor este cea mai premiată cramă din R. Moldova, acumulând în palmares mai mult de 1200 medalii pe parcursul a șase ani. Fautor creează vinuri inedite ca și design, calitate și cupaje și este un brand notoriu, care crește imaginea țării în lume. Astfel, vinul „Fume Blanc” este la moment unicul vin evaluat cu 90 puncte de Robert Parker Wine Advocat, cel mai apreciat critic de vinuri din lume.

În anul 2022, vinul „Negre” din două soiuri autohtone – Feteasca Neagră și Rara Neagră a ieșit învingător la Concours Mondial du Bruxelles, în competiție cu un număr de peste 5000 de vinuri roșii din toată lumea. Acest titlu este o înaltă apreciere pentru mine ca enolog, pentru echipa Fautor, dar și un eveniment de rezonanță pentru a promova imaginea Republicii Moldova drept țara cu istorie îndelungată de cultivare a viței-de-vie și tradiții de producere a vinului. Datorită acestui premiu, a fost deschisă o nouă pagină în istoria de succes a Republicii Moldova.

Cele mai importante roluri din viață sunt cele de a fi mamă și bunică, iar activitatea multidimensională în compania Fautor a fost mereu împletită de la sine cu viața personală. Fiind o companie de familie, atât energia, cât și resursele materiale și spirituale sunt împărțite între aceste două aspecte ale vieții.

Povestea Fautor a început să se contureze atunci, când am înțeles că succesul rezidă în originalitate, diversitate, unicitate și, desigur, în calitate. Astfel a fost concepută și creată marca Fautor.

Rolul femeilor în dezvoltarea brandului Fautor este unul esențial. De fapt, acest lucru se simte în tot ce facem împreună cu fiica, Ruxanda Lipcan, de la crearea brandului Fautor și până la moment.

Fautor este compania vinicolă care a creat un brand notoriu la nivel mondial într-un timp relativ scurt, cu mărci și vinuri unice în lume, a reușit să pună în capul mesei calitatea, iar titlurile „Cea mai premiată cramă din RM” și „Cel mai bun vin roșu din lume” vin să încununeze opera. Astăzi, vinurile Fautor sunt cunoscute și se vând în 25 de țări ale lumii.

În copilărie visam să fiu actriță de teatru, apoi învățătoare. Ultimul vis s-a realizat, dar a fost o perioadă scurtă, ca apoi viața să introducă schimbările ei și azi să fiu enolog.

Cele mai calde amintiri din copilărie țin de casa părintească și familia noastră mare și unită de care mă bucur și azi.

O lecție de viață? Creează, iubește, dăruiește dezinteresat. Nu aștepta răsplată!

O lecție de business? Nu accepta cantitatea în detrimentul calității.

În 2023, cel mai mult îmi doresc să avem pace.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin