Top 100 Branduri 2016: Südzucker Moldova /Zahăr/

Südzucker Moldova, împreună cu o echipă de specialiști germani, de 15 ani implementează în Republica Moldova tradiția europeană de cultivare a sfeclei de zahăr.

Südzucker Moldova este fiica cea mai mică a corporației europene „Südzucker AG”. Chiar de la înființarea sa, compania a dat dovadă de un potențial înalt, activând într-un mediu concurențial dur, pe o piață internă deschisă și pe una externă instabilă. Această experiență va fi utilă și pentru Südzucker AG în timpul cel mai apropiat, în condițiile în care, din 2017, piața europeană a zahărului va începe să funcționeze după regulile unei politici agrare comune a UE, absolut noi și maximum liberalizate.

sudzukerIstorie și rezultate

În modernizarea procesului de producere a zahărului au fost investite în jur de 42 mln. de euro. La fabricile de zahăr din Drochia și Fălești a fost renovat aproape tot utilajul tehnologic. Ca urmare, pierderile de zahăr au scăzut de trei ori. Fabricile și-au sporit capacitatea de prelucrare a sfeclei de zahăr cu 25%, capacitatea medie de producere a fabricii din Drochia constituind acum 3,4 mii de tone pe zi, iar cea din Fălești – 3,7 mii de tone pe zi. Compania vinde pe piața internă aproape 40 de mii de tone de zahăr și exportă peste 50 de mii de tone.

La fabrica din Drochia a fost implementat proiectul „energia verde”. În fiecare sezon, biogazul produs aici acoperă 15-20% din consumul de gaz al fabricii. Fabrica de biogaz din Drochia este cel mai mare furnizor de „energie verde” din toată țara.

Promovarea Brandului

Promovarea imaginii corporative Südzucker Moldova se bazează pe strategia dezvoltării stabile și pe relații de parteneriat cu producătorii agricoli și consumatorii. Iar „Domnița” și „Cinci inimioare” sunt cele mai recunoscute mărci în rândul produselor de băcănie din R. Moldova.

alexander-kossDr. Alexander Koss, speakerul Comitetului de conducere:
„Südzucker Moldova este o locomotivă puternică și sigură. Această locomotivă, creată în baza pieselor autohtone de către ingineri-constructori germani, deservită și condusă de un echipaj moldo-german experimentat, se îndreaptă spre o destinație bine ochită – eficiență și bunăstare.”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin