TOP BRANDURI 2019: AVA 1727 Wine Bar & Restaurant

Unul dintre cele mai tinere localuri din capitală, AVA 1727 Wine Bar & Restaurant, a devenit printre locurile preferate ale chișinăuenilor care pun preț pe ambianţă, atmosferă şi gustul savuros al serilor pe care nu vrei să le uiţi. Deși ideea s-a născut mult timp în urmă, AVA 1727 şi-a deschis ușile abia la 15 septembrie 2018.

O poveste despre memoria noastră genetică

Şi-au dorit ceva autentic, special şi foarte profund. „Ați știut că mulţi locuitori ai țării noastre din cele mai străvechi timpuri au fost niște persoane nobile, educate și de o probitate morală înaltă?”, ne întreabă Nicoleta Andronic, cea care a pus suflet şi emoţie în acest local. „Datele istorice confirmă că acum câteva secole, când pe străzile pavate din Chișinău circulau trăsuri trase de cai, în oraș erau mulți aristocrați și multe minți luminate! Iată de ce, dacă te aprofundezi un pic în istorie, tendința actuală de a-i considera pe moldoveni o „rasă inferioară” nu mai ține. Prin amenajarea restaurantului nostru ne-am propus să le amintim oamenilor cum trăiau strămoșii lor când se adunau la mese mari în săli spațioase ospătând și discutând lucruri mărețe. Am avut scopul să reînviem memoria genetică a fiecărui locuitor al țării și să deșteptăm istoria prin intermediul tradițiilor.”

Diferenţa e în detalii

AVA 1727 Wine Bar & Restaurant este un loc cu suflet și dispoziție. Clienţii sunt personalităţi formate care se disting prin gusturi rafinate și care apreciază mâncarea excelentă făcută din produse bune, de calitate, preparate corect. Aceştia prețuiesc nivelul localului stilizat în spiritul unei case boierești cu tot ce presupune aceasta, fie o atmosferă uluitor de benefică sau o seară cu muzică de calitate. La fel, proprietarii nu au ignorat tendințele din domeniu, flirtând cu jocul dintre sticlă şi metal la terasă şi vitralii.

Perfect pentru…

La AVA 1727 Wine Bar & Restaurant vă puteți delecta cu un dejun gustos, puteți veni pentru o întâlnire de afaceri la prânz sau o cină romantică cu bucate create de un bucătar-șef talentat, iar când se lasă noaptea tot aici vă puteți relaxa, dansând pe muzică bună și savurând cocktailuri de autor. Plictiseala nu e despre AVA 1727, iar fiecare dintre clienți se poate regăsi în orice parte a zilei!

Model de business

Sunt încă noi pe piaţă ca să lanseze scopuri globale fantasmagorice și strategii de atingere a acestora. Deocamdată experimentează, implementează tehnologii noi, instruiesc echipa și o extind. Într-un cuvânt, aici se munceşte pe rupte 24 din 24 toate șapte zile din săptămână. Iar acest efort aduce și rezultate, or restaurantul deja a fost menționat cu numeroase distincții care oferă echipei certitudinea că face totul corect.

Totuși, cea mai mare provocare a anului 2019 a fost pentru ei perfecționarea echipei. Şi-au propus o sarcină foarte dificilă, adică să-şi înveţe angajațiii să lucreze așa cum nu au mai avut ocazia să o facă. Au organizat traininguri, master classuri, au invitat chiar un somelier din restaurantul lui Gordon Ramsay. Proprietarii au optat pentru modelul de business care este, de fapt, sperietoarea tuturor proprietarilor de restaurante din lume, adică relațiile familiare, amicale. Să știți că nu au avut de pierdut! Acum toți cei 35 de angajați ai restaurantului AVA 1727 sunt o familie.

More than…

O altă provocare a fost participarea la acțiunea prin care au încercat să convingă autoritățile să mențină TVA-ul pentru sectorul Horeca la nivelul de

10 la sută. Proprietarii AVA 1727 consideră că menținerea TVA la acest nivel contribuie la dezvoltarea sectorului Horeca şi îl face mai atractiv pentru turiști. Chiar dacă nu şi-au atins scopul prin acțiunea lansată, totuși cel mai plăcut și impresionant a fost faptul că numeroase localuri din oraș au uitat de noțiunea de „concurent”, înlocuind-o cu cea de „camarad”.

„More Than…” este sloganul acestei bijuterii din Horeca. Pentru că sunt mai mult decât un restaurant. Sunt mai mult decât bucătăria, cocktailurile și vinul. Sunt mai mult decât o familie. Sunt mai mult decât o entitate din marea enormă de localuri. Sunt cultură, tradiții și niște impresii absolut speciale și irepetabile.

10.000 de clienți în primul an de activitate
Nicoleta Andronic, proprietara AVA 1727 Wine Bar & Restaurant
În 2020 ne propunem să lansăm o linie de vinuri și să deschidem câteva restaurante în afara spațiului Republicii Moldova. Deocamdată nu suntem pregătiți să dăm toate cărțile pe față, însă, în ediția următoare, peste un an, neapărat vă vom relata totul!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin