TOP BRANDURI 2019: Tekwill

Tekwill este unul dintre cele mai mari proiecte de tip parteneriat public-privat, care întrunește toate componentele necesare dezvoltării ecosistemului IT în Republica Moldova, fiind un partener de încredere, de susținerea căruia se bucură toți cei care contribuie la dezvoltarea acestui sector: societatea, mediul de afaceri, sectorul academic și autoritățile. A fost creat pentru a răspunde necesităților, dar și provocărilor sociale, în contextul evoluției economiei și a pieței muncii. Este un brand înregistrat oficial în anul 2016, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, finanțat din sursele USAID și ale Guvernului Suediei, implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Universitatea Tehnică a Moldovei.

UN 2019 DE TOP

În 2019 „Tekwill” a atins cifra record de beneficiari ai programelor sale în toate domeniile de activitate și a reușit să implementeze noi concepte de design și dotări: „go green”, spații prietenoase mamelor cu copii, infrastructură adiacentă pentru sport și recreere etc.

De asemenea, Tekwill a introdus concepte noi de programe pe dimensiunile educaționale și antreprenoriale, astfel diversificând grila de produse și servicii disponibile pe piață. De altfel, strategia care a fost abordată în 2019 a fost de a ieși în afara spațiului fizic propriu-zis al centrului de excelență „Tekwill”, conectând la programe utile lor profesorii, studenții, elevii, comunitatea în general (de exemplu, TwentyTu etc.). Tekwill și-a diversificat programele pentru fete și femei (în perioada 2018-2019, peste 40% din beneficiarii activităților de proiecte au fost femei), precum și a dezvoltat inițiative de încurajare a afacerilor și start-up-urilor.

2020

Tekwill urmează să devină o rețea cu acoperire națională și să-și extindă relațiile de parteneriat. Noul program își propune să aibă o contribuție esențială la dezvoltarea specialiștilor TIC, prin combinarea celor mai bune practici educaționale și ale celor mai recente tehnologii cu transferul eficient de cunoștințe și experiență. Profesioniștii din domeniul IT, studenții și toți cei interesați vor beneficia de posibilitatea perfecționării abilităților și competențelor practice, ajustate la cerințele curente ale industriei și tendințelor internaționale. Obiectivele numerice presupun servirea, instruirea și susținerea a minim 70.000 de persoane prin programele de orientare în carieră, programele educaționale și programele antreprenoriale.

Ana Chirița, DIRECTOR PROIECTE STRATEGICE ATIC, DIRECTOR AL PROIECTULUI Tekwill

Chiar de la început, Tekwill și-a propus să devină sustenabil, inovativ, dar și o platformă de reuniune a comunității IT – un loc în care comunitatea și industria se întâlnesc pentru a identifica, facilita și amplifica excelența în domeniul TIC. Cea mai mare provocare a anului 2019 a fost să menținem la aceeași înălțime statutul Tekwill, care actualmente este unul dintre cele mai mari huburi IT din Europa de Sud-Est, un spațiu în care oamenii se conectează la idei, resurse, știință și industrie pentru a dezvolta sectorul împreună.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin