Filmele îndrăgite de Viorica Ataman

Viorica Ataman, Bloggeriță

Sunt o împătimită a cărților și a călătoriilor. În puținul timp liber care îmi rămâne după o zi de lucru și când toate, dar absolut toate mă plictisesc, îmi găsesc refugiul în film. Recunosc că asta nu se întâmplă prea des, dar aceste momente le prețuiesc fiindcă sunt doar ale mele.

Îmi plac filmele cuminți, ce scot în evidență relațiile dintre oameni, dar și cele produse în țări fără tradiții cinematografice, ce te duc involuntar în cultura domestică și te fac să-i cunoști obiceiurile.

Lista pe care o recomand este întocmită doar după un singur criteriu: mi-au plăcut. „Nader şi Simin, o despărţire” – un film răscolitor care, cu siguranță, vă va schimba percepțiile despre Iran. „Pacientul Englez”, deși este romantic, e lipsit de momente banale și siropoase. „Nu te mișca” e un film prea trist, dar te răscolește și, aparent, se învârte în jurul temei dragostei. Penélope Cruz își joacă rolul cu brio. Merită menționate și „Gran Torino”, cu Clint Eastwood, „La vita è bella”, cu Roberto Benigni, „Argo”, cu Ben Affleck, „Doamna” de Luc Besson, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” de Cristian Mungiu. Și cum să uit de „Everest”? Un film devastator care parcă te îndeamnă să cucerești lumea.

Aș recomanda să urmăriți filmografia actriței Juliette Binoche sau pe cea a actorului german Til Schweiger. Și ea, și el sunt foarte buni în tot ceea ce fac.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin