Veronica Chiriac – OMUL ANULUI 2022

NEW FOOD CONCEPT

Restaurantele Atypic și Meating Point, pe care le gestionează împreună cu familia, nu sunt doar despre mâncare, dar despre atenție, atitudine și dragoste multă. Veronica Chiriac este ca un puzzle creat din mai multe domenii. Ea poate fi creativă, ea poate fi business, ea poate fi o mamă bună. Ea poate fi totul!

Veronica Chiriac

Fişier

COPROPRIETARA RESTAURANTELOR „ATYPIC” ȘI MEATING POINT

DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 21.08.1973, CHIȘINĂU

STUDII: FILOLOGIE, USM; RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI DIPLOMAȚIE, ACADEMIA DE ADMINISTRARE PUBLICĂ; JURNALISM, ȘSAJ.

CARTEA PREFERATĂ: „MICUL PRINȚ” DE ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

FILMUL PREFERAT: „CHOCOLAT”

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Veronica Chiriac

Tu poți! Eu nu aștept ca lucrurile să se rezolve de la sine, atunci când ține de o decizie, un scop oarecare, mă implic. Timpul închide și deschide anumite uși, dar nu poate să o facă dacă tu nu participi în acest joc. Părinții mereu îmi spuneau: „Ia și fă, tu poți!”, iar eu mi-am învățat lecția pentru totdeauna.

Mâncare vs. atitudine. Restaurantele deja nu mai sunt pentru ca oamenii să vină doar să mănânce bine. Aici găsești o stare de liniște cu tine, oameni cu care să rezonezi, imagini care să-ți creeze momente plăcute. Primești atmosferă, socializare, detașare de la alte probleme, atenție. S-au schimbat valorile și cred că așa este mult mai sănătos pentru partea noastră spirituală.

Atypic. Acest restaurant este mai neordinar, mai deosebit de celelalte și totodată tipic pentru noi, cei de la Avante. Pentru noi întotdeauna a contat să oferim oamenilor ceva nou, calitate, bun gust, atenție. De aici și sloganul restaurantului „Taste That Matters”. Avem o amplasare neobișnuită pentru Chișinău, la parterul unui bloc cu oficii, ceea ce îmi aduce aminte de unele business centre europene. Dacă conceptul gastronomic, împreună cu bucătarul șef Denis Seriojnicov l-am definit din start, atunci pentru ambianță ne-am propus să fie una care îmbină urbanul cu natura, casele din piatră albă și colinele Moldovei. Un loc care să ofere un spațiu calm, detașat de grabă și aglomerația orașului și totodată chiar în inima capitalei. Am creat nu doar un restaurant, ci un loc de refugiu gastronomic.

Gastronomie. Cu Denis Seriojnicov, bucătarul șef, avem o colaborare de durată, circa șapte ani. Ne-am cunoscut când am deschis primul restaurant Meating Point. A fost din prima o conexiune a preferințelor noastre, având la bază niște viziuni comune referitor la ce vrea omul, de ce mâncarea nu trebuie să fie doar mâncare și cum trebuie să arate un restaurant. Împreună ne-am asumat curajul de a educa gustul gastronomic al oaspeților noștri.

Implicare și artă. Multe lucruri le fac din intuiție, parcă au venit de la sine și din start știam cum și ce am de făcut, mai ales ce ține de momentele creative. Altele a trebuit să le învăț de la zero, ca să fac corect și să știu ce rezultate să cer. Partea cea mai minunată în lucrul pe care îl fac este că întotdeauna a fost loc pentru puțină imaginație în plus, pentru frumos și asta mi-a hrănit întotdeauna entuziasmul.

Studii. Fiecare experiență te învață câte ceva, probabil de asta nu m-am oprit niciodată din învățat. Recunosc, multe abilități de comunicare le-am luat din studii. Inclusiv jurnalismul m-a învățat să citesc printre rânduri, să cunosc oameni, să înțeleg că titlul diferă de conținut și nu trebuie să te oprești la asta.

Frică și Curaj. Peste o săptămână după deschiderea restaurantului Atypic, a început conflictul din Ucraina. Era o senzație de spaimă și grijă, dar ne-am zis să nu ne oprim. Sigur că am avut gânduri de pauză, dar azi mă bucur că nu am dat mâinile jos.

Echipa. Toate succesele, toate lucrurile bune pe care reușim să le facem se datorează întotdeauna oamenilor cu care lucrăm. Într-un restaurant, echipa funcționează ca mecanismul unui ceas, fiecare om e o piesă importantă, fiecare are rolul său, fiecare este indispensabil. Și dacă cineva ar spune că cel mai complicat ca un restaurant să prospere sunt finanțele, fluxul de oaspeți, noutatea în domeniu, eu zic că în această afacere cel mai important rol îl are echipa. Noi toți aici, în fiecare zi, suntem un tot întreg, noi suntem Atypic.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin