Veronica Covali: Domeniul IT nu are limite | #womeninspire

Antreprenor, Coordonator Sales & Marketing

Pasionată de digitalizare și viziunea viitorului, Veronica Covali explorează domeniul IT făcând conexiuni cu necesitățile unui ritm alert de viață, în care contează comoditatea. Cofondatoare a platformei Stilio, e sigură că inovația propusă în industria frumuseții, de a facilita programările la un click distanță, vine ca pâinea caldă pe piață, iar ideile sale creative abia își încep cursul. Neapărat sub semnătura eleganței…

Veronica, care au fost etapele din viață care te-au format? 

Pe parcursul vieții, am avut parte de două transformări care consider că m-au marcat la propriu. Prima a fost la 23 de ani, când am devenit pentru prima dată mamă și am realizat cât de puternic este acest sentiment. O a două transformare a venit la 27 de ani, când am decis să mă descopăr ca antreprenor și a apărut ideea de a crea compania Best4u Internațional, unde am fost cofondatoare. Ambele etape m-au ajutat să mă descopăr, să înțeleg cine sunt și ce pot realiza pentru mine, dar și pentru alții.

Și 2022 a venit cu o schimbare?

Da, o nouă schimbare. Am decis, alături de doi tineri energici, să ne aventurăm într-un nou Start-up. Unul care vine să aducă un impact în Moldova și să ne ajute să mergem cu un pas mai înainte spre viitorul digital al sectorului de frumusețe din țară. Chiar dacă lucrul asupra platformei Stilio a început încă din 2021, considerăm lansarea acest proiect din 13 iunie 2022, când a prins viață și a fost prezentat oamenilor. Pentru mine Stilio a fost ca o „dragoste la prima vedere”.

Ce presupune „Frumusețea ta la un Click distanță”? 

Stilio este catalogul online digital al frumuseții fiecăruia din noi. Cred că asta spune deja multe despre ce rol joacă în viața noastră. Cu Stilio schimbăm modul în care ne putem alege salonul/meșterul/serviciul de frumusețe și ne dă posibilitatea de a face o programare în mai puțin de un minut. Catalogul Stilio este disponibil atât pe website stilio.md, cât și pe aplicația mobilă Stilio disponibilă pentru Android și iOS.

Pe cine încurajați în acest proiect: Încurajăm toți prestatorii de servicii beauty – saloane sau meșteri, să se înregistreze complet gratuit pe Stilio pentru ca oamenii să îi poată găsi și să-și programeze vizita.

Tu ai așa frumos grijă de tine sau te gândești întâi la alții? 

Sunt un altruist înrăit. Cumva mereu am pus bunăstarea oamenilor pe primul plan. Mulți îmi zic că acest lucru este și dezavantajul meu, însă eu sunt mulțumită să pot mulțumi pe alții. Dacă nu eram așa, atât compania Best4u Internațional cât și Stilio nu ar fi existat în viața mea.

Sunt un altruist înrăit. Cumva mereu am pus bunăstarea oamenilor pe primul plan.

Până unde vezi să se dezvolte domeniul IT?

Domeniul IT nu are limite. E fascinant, dar uneori e și un semn de îngrijorare până unde duce această dezvoltare. Cu toate astea, nu trebuie să ignorăm această posibilitate pe care ne-o oferă. Sunt sigură că mulți nu și-ar închipui cum ar fi viața fără bancomate (care nu ar funcționa fără soft-ul creat de programatori pentru a ne calcula și elibera banii). Eu zic mereu că IT-ul e demult printre noi, în câțiva ani sunt sigură că nu vom vedea un alt mod de a ne programa la un serviciu de frumusețe decât prin opțiunea digitală.

Prea mult digital nu strică?

 E un lucru normal în dezvoltarea lumii. Cu fiecare an, oamenii devin mai înțelepți, deștepți, iar capacitățile lor ne aduc această digitalizare. Avem ca exemplu țările dezvoltate și ce impact pozitiv a adus digitalizarea pentru oameni, business și pentru întreaga comunitate.

Ești mamă. Cât de mult permiți copilului tău accesul la noile tehnologii?

Este un subiect la care eu ca mamă recunosc că des mă gândesc, analizez și mă informez. Să nu permiți copilului deloc acces la tehnologiile moderne este un act de egoism, deoarece acesta este viitorul lor. Așa că împreună cu soțul am găsit soluția. Avem grijă cu ajutorul diferitor programe să controlăm și să monitorizăm fiecare acces pe internet. Din orice încercăm să găsim partea bună.

Care e visul la care muncești? 

Visul meu este să ajung să susțin ideile tinerilor și să îi ajut să le crească de la etapa de start-up până la o companie prosperă. Am experiență largă atât în domeniul vânzărilor, cât și cel al marketingului și, ceea ce mi-aș dori să fac, e să le pun în practică și să fiu de ajutor și pentru alții.

text: Zina Bivol, Foto: Arhiva Personală,

#inovație

Abonează-te la articolele

Vip Magazin