Victor Miculeţ, OMUL ANULUI 2018 în domeniul Industriei Auto

Longeviv și rezultativ. Așa îl știe toată lumea pe cel care se află în top mai bine de 20 de ani, atât din postura de boss al companiei „AUTOSPACE” SRL, dar și din fotoliul de președinte al Consiliului Băncii Comerciale „Moldova Agroindbank” S.A. Primul calificativ rezultă din al doilea, astfel că, dacă nu ar fi avut rezultate în afacerile pe care le-a consolidat și dezvoltat, fie că e vorba de comercializarea de automobile, fie de sectorul bancar, n-am mai fi scris acum despre o istorie de succes de peste două decenii.

Ar fi păcat să mă plâng pe anul care tocmai a trecut. A fost un an bun, rezultativ, mai ales pentru brandurile BMW și Mitsubishi, care au înregistrat creșteri de vânzări de până la 15 la sută, respectiv, aproximativ 40 de procente. Din punct de vedere al dezvoltării afacerii, AUTOSPACE a avut un an foarte reușit, compania păstrând și, mai mult, crescând numărul clienților care au rămas mulțumiți – atât cei care au procurat automobile, cât și cei care au apelat la service. Mă bucură faptul că familia BMW crește. Pentru că e o familie, e ceva mai mult decât o simplă afacere, în care fidelitatea clientului este un factor de apreciat. Cine urcă în BMW, nu mai coboară din această mașină, oricât de acerbă ar fi concurența și orice modele ar prezenta alți producători – pentru asta eu le mulțumesc clienților, pentru că fac parte din familia noastră, o familie din care clientul nu mai iese odată ce a intrat, dar pentru asta noi depunem un efort considerabil.
Am avut un an 2018 plin de evenimente care, de fapt, au fost și niște provocări pentru echipa noastră: am prezentat pe piață noul BMW X5, eveniment organizat într-o manieră spectaculoasă, la care au fost prezenți peste 300 de invitați, într-un restaurant select, la fel cum este și această mașină – cel mai apreciat model de către clienți, din toată gama prezentată de noi. Mașinile sunt deja în salon, mai mult, sunt comandate deja. Cu apariția noului model, sperăm ca popularitatea X5 să crească și mai mult – este o mașină foarte performantă.

Dacă tot ziceam de noutăți, aduse de noi pe piață…. Acum automobiliștii se bucură și de noul model X3, lansat, și el, în 2018, aici vorbim și de Seria 3, noul X4, lansări pe carte le-am și desfășurat. Dar lucrurile nu se opresc aici: în acest an, 2019, venim cu marea provocare, modelul atât de așteptat de toată lumea, BMW X7. Este și pentru noi un eveniment fantastic pe care îl pregătim. Vom mai aduce pe piață și BMW Seria 8, BMW Seria 3 – niște modele, și ele, deosebit de performante.

Conduc un colectiv stabil, constant, pregătit pentru orice provocare pe care ne-o solicită piața, atât la vânzări, cât și la deservire. Suntem în grafic și cu piesele de schimb, ne străduim să nu dezamăgim clienții care s-au bucurat și în 2018, de un şir de promoții ce țin de vânzări, dar și deservire, inclusiv cu oferte de finanţare atractive, unice pe piaţă. Autospace este singura companie, pe segmentul Premium de automobile din R. Moldova, care oferă pachete service incluse de 5 ani (100 de mii km parcurși) și garanții extinse până la 3 ani. Ce ține de vânzări, pe durata anului 2018, pe lângă cele 150 de autoturisme de marca BMW vândute, Autospace a comercializat, în Republica Moldova, și 80 de automobile de marca Mitsubishi și Honda.

Suntem flexibili, atenți la ce ne solicită piața, suntem în pas cu tehnologiile, satisfacem cererea pentru modelele hybrid, care devine tot mai mare, am devenit și importator oficial în Republica Moldova al BMWi, automobile sută la sută electrice. Și dacă răsfoiți această ediție, cu siguranță, veți aprecia acest model, electric, pe care îl lansăm acum. Este o premieră absolută! Suntem pregătiți pentru comercializarea și deservirea acestor automobile, avem personal școlit pentru a face față acestei provocări.

Lucrurile la bancă au stat la fel de bine, „Moldova Agroindbank” a trăit anumite schimbări, cum ar fi acționarii noi pe care îi are, dar și-a păstrat și în 2018 poziția de lider pe piaţa bancară din R. Moldova, înregistrând și în acest an un profit semnificativ. Avem cea mai bună echipă pe piața bancară, avem cel mai bun Președinte, Serghei Cebotari, avem toate motivele să fim mulțumiți. Am desfășurat Adunarea cu acționarii, față de care ne onorăm exemplar obligațiunile, am fost reales, pentru încă patru ani, Președinte al Consiliului Băncii, așa că, la încheierea mandatului, voi contabiliza 25 de ani de când mă aflu în această funcție. Nimeni, în acest domeniu, nu a fost atât de longeviv, iar mie îmi place să fac istorie.

Director general al AUTOSPACE SRL; preşedintele Consiliului MAIB

Data şi locul naşterii: 10 februarie 1950, s. Bolişoi Molochiş, or. Rîbniţa

Studii: Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității Agrare de Stat din Moldova

Text: Marcel Toma

Foto: Natalia Mitereva

Abonează-te la articolele

Vip Magazin