Victor Miculeț – OMUL ANULUI 2022

Business Auto

Fişier

FONDATOR AUTOSPACE SRL, IMPORTATOR OFICIAL BMW AG ÎN MOLDOVA

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 10.02.1950, S. BOLIȘOI MOLOCHIL, R-NUL RÂBNIȚA

STUDII: SUPERIOARE

ORDINE: ORDINUL REPUBLICII, ORDINUL BISERICESC ȘTEFAN CEL MARE

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA

BMW, spre un viitor sustenabil

Este unul dintre cei mai puternici și respectați oameni de afaceri ai generației sale, nu doar datorită statutului său și nivelului afacerilor sale, ci, mai ales, pentru calitățile morale și umane de o înălțime incontestabilă. În anul trecut, afacerea creată de el – Autospace – a marcat 25 de ani de activitate, aniversare de care s-a bucurat tot colectivul de 100 de oameni. Iar ca și reprezentant oficial al brandului BMW în Moldova, dl. Miculeț este mândru de faptul că Autospace se aliniază la valori mondiale cum ar fi sănătatea planetei, crescând accentul pe producerea automobilelor electrice.

În afara faptului că am avut un an aniversar, 2022 a fost un an extrem de bun pentru noi. Mă refer aici atât la vânzări cu peste 50% mai bune decât în 2021, cât și la gradul de solicitare al automobilelor noi de către clienții noștri. Când știi că produsul tău este unul așteptat și dorit, ești chiar mai mândru de ce ai reușit să construiești în ani.

2022 ne-a adus statutul de lider de vânzări pe zona automobilelor de lux. Am vândut cele mai multe mașini noi de clasa Premium, iar cifrele la brandurile de clasă medie (Mitsubishi și Honda) din portofoliul nostru sunt la fel frumoase și încurajatoare.

Sunt foarte fericit pentru colectivul meu, care e ca o familie. Angajații sunt mulțumiți și motivați să vină la muncă ca la o sărbătoare, ca într-un loc în care se simt prețuiți și greu de înlocuit. Le cunosc grijile și bucuriile personale și, dacă este cazul, știu să le întind o mână de ajutor.

Anul 2023 vine cu o mulțime de noutăți pentru clienții moldoveni. Concernul bavarez a lansat de curând noul BMW i7 Sedan, cu o autonomie complet electrică de 600 km. Este primul BMW seria 7 integral electric, care combină performanțele electrice cu divertismentul multisenzorial pentru a produce o experiență automobilistică de neuitat. Iar modelul nou XM, lansat deja în Europa și peste ocean, în aprilie va ajunge și la noi. Plus la aceste modele noi, în acest an urmează să prezentăm și versiunile re-stilizate ale celor mai solicitate modele pentru piața Moldovei – BMW X5 și BMW X6.

Suntem cu toții îngrijorați de sănătatea planetei și, în acest context, mă simt mândru să vorbesc despre angajamentul grupului BMW pentru mobilitate durabilă, prin producerea automobilelor electrice. Vă dați seama cât de mare e plăcerea de a conduce când automobilul tău este total lipsit de gaze de eșapament și emisii locale. Dacă sunteți printre promotorii acestor valori ale secolului 21, e important să știți că uzina BMW preferă să recicleze materialele în loc să le elimine. La fel și noi, anul acesta vrem să implementăm utilizarea energiei regenerabile prin construcția unei instalații fotovoltaice performante.

Anul 2023. Suntem în a treia lună deja și prezentul arată bine. Vom avea un an în creștere datorită modelelor electrice, care nu se produc în cantitățile preferate de noi. Uzina nu are capacitatea de a produce suficiente automobile electrice cât să acopere cererea de pe piață. Dar, chiar și așa, vom primi un număr satisfăcător de automobile electrice și automobile cu regim mixt. Și aceasta deja după vânzarea în anul precedent a peste 30 de mașini complet electrice. Credem că în anul curent acest număr va spori și cota parte a modelelor electrice va spori și ea. Mai ales că avem și una dintre puținele stații de reîncărcare a automobilelor electrice de 150kWt.

S-ar părea că lucrurile merg singure în companie. Angajații nu pleacă nicăieri, iar clienții noștri ne rămân alături și se bucură împreună cu noi de noutățile de la Munchen. Dar, chiar și așa, eu sunt patronul care practic vine în fiecare zi la lucru. Nu-mi imaginez altfel viața. Sunt la showroom patru zile pe săptămână, iar în restul timpului sunt la vilă, pe malul Nistrului. Îmi place să mă bucur de prieteni, de pescuit la un pahar de vin, să admirăm natura.

Viața mi-a mai făcut un cadou în anul trecut. Fiica Vera și ginerele Dan m-au bucurat cu un nepoțel – Bogdan. Sunt un om fericit. Ce pot să îmi mai doresc? Îmi doresc să fie pace.

Nu vrea nimeni să plece din țară, aici ne-am născut și aici vom rămâne. Sperăm că politicienii noștri au suficientă maturitate ca să nu implice țara în conflict.

Vreau să putem merge la un concert al Lăutarilor, al Osoiencelor, al Fraților Advahov și al tuturor artiștilor noștri minunați. Avem o țară tare frumoasă și plină de talente, nu pot niciodată sta prea mult departe de ea. Doar acasă sufletul meu e liniștit.

Asta e bucuria omului, ador muzica moldovenească, ascult Radio Plai și Radio Noroc în mașină, la birou, și mă bucur când tinerii de azi iubesc tradițiile și folclorul.

Am tot la ce nici nu am visat. Azi culeg roada muncii mele. Le-aș dori tuturor oamenilor acestei țări să aibă măcar o parte norocul pe care l-am avut eu, norocul de a întâlni oameni de calitate pe care i-am respectat și cu care am fost onest și corect. Și viața mi-a oferit în schimb oportunități. La fel, le-aș dori moldovenilor să fie muncitori, pentru că nimic nu vine fără muncă și fără implicare. Și să fie corecți, cu sine și cu ceilalți.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin