Vladimir Cojuhari – OMUL ANULUI 2022

CONSTRUCȚII

Fişier

ADMINISTRATOR ASTERCON-GRUP

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 28.09.1981, CHIȘINĂU

STUDII: ASEM

CARTEA PREFERATĂ: BĂIATUL CU PIJAMALE ÎN DUNGI

FILMUL PREFERAT: PARFUM DE FEMEIE

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ELISABETH CUJBA-ZHILTSOVA

Vladimir Cojuhari

Succesul se construiește gradual

Omul păcii, al corectitudinii și ambițiilor sănătoase. Are o familie minunată și găsește fericirea în ochii oamenilor care trec în premieră pragul propriului apartament. Respectiv, putem presupune că Astercon este de aceeași vârstă cu fericirea lui Vladimir. Iar în 2022, au dat start celui mai modern proiect din portofoliu – Dumbrava.

Vladimir, ați încercat vreodată să vă faceți un autoportret? Ce ați vrea să știe oamenii despre dvs.? Desigur, în fiecare zi trăiesc cu eu-ul din mine, în primul rând eu-ul uman, cu un stil de viață simplu, alături de familia mea minunată, soția și cele două fiice. Dar zilnic, sunt un om foarte determinat, perseverent, onest și cu simțul umorului întotdeauna la mine. Sunt câteva calități pe care nu le-am abandonat niciodată, le păstrez și le dezvolt continuu.

Care a fost visul din copilărie și adolescență legat de viitor? Nu cred că a fost doar un vis. Au fost multe visuri și dorințe pe care le realizez cu succes de-a lungul vieții, alături de oameni. De altfel, oamenii sunt sursele mele de inspirație în tot ce construim zi de zi.

Cum ați ajuns în acest domeniu al construcțiilor? Nu cred că am ajuns din întâmplare. Probabil că nu. Am avut parte de oameni care m-au susținut și m-au inspirat la momentul potrivit, a fost o decizie curajoasă pe care mi-am asumat-o eu, este un business construit cu foarte multă pasiune și energie, pornit la un moment când nu aveam suficientă experiență. Iar succesul a venit din curaj și motivația pentru performanță. Dezvoltând an de an afacerea Astercon, astăzi mă reprezintă. Iar bucuria oamenilor când își primesc cheile de la propriile case, m-a făcut întotdeauna împlinit și motivat să nu ne oprim.

Care este cea mai mare provocare când construiești? Eu mă bucur când trec pe lângă construcțiile făcute de companiile grupului Astercon și îmi dau seama că această activitate nu este doar grea și responsabilă, ci este și frumoasă, și le aduce multă bucurie celor care locuiesc în casele construite de noi. Așa cum doctorilor le face o mare bucurie întâlnirea cu pacienții sănătoși pe care i-au tratat, așa cum profesorii sunt mândri de cei pe care i-au învățat și care au ajuns mari specialiști, și noi suntem plini de satisfacție când trecem pe lângă construcțiile frumoase și bine amenajate, realizate de-a lungul timpului. Iar grupul Astercon are peste 20 de blocuri construite în cei cca. 14 ani de existență.

Care e cea mai mare realizare a anului 2022? Dacă ar fi să aleg o singură realizare ca fiind definitorie pentru anul 2022, ar fi cea mai recentă și prin definiție cea mai frumoasă clădire din portofoliul companiei Astercon – un bloc administrativ ultra-modern în centrul capitalei. Tindem mereu să ținem pasul cu inovațiile în domeniul construcțiilor și aici am reușit să implementăm cele mai noi și sofisticate tehnologii, să punem accent pe eficiența energetică și, evident, să îi dăm un aspect exterior care să se integreze perfect în aspectul urbanistic al unui oraș european modern.

În ce măsură este implicată soția dvs. în afacere? Compania Astercon a fost concepută ca o afacere de familie, iar implicarea soției în primii ani de activitate a fost importantă pentru afacerea care o gestionăm astăzi. Poate că vreodată și una dintre cele două fiice ale noastre va trăi această pasiune și va face echipă cu noi.

Ce altceva v-ar plăcea să faceți? Să pot contribui în continuare la viața socială a oamenilor acestei țări.

Cum arată o zi din viața dvs.? Întotdeauna o nouă provocare.

Ce vă face fericit? Fericirea mea se reflectă în succesul businessului meu.

Ce ați schimba în Moldova dacă ați avea această putere? Poate părea surprinzător, însă eu cred că în Moldova avem avantajul că sunt multe oportunități, apărute tocmai din faptul că multe lucruri nu merg bine și nu au fost făcute corect. Schimbările se fac cu oamenii și noi deja le facem.

Care este cea mai importantă lecție pe care v-a dat-o viața? Să crezi în tine și să faci lucrurile pe care le înțelegi.

Ce este succesul? Pentru mine, succesul reprezintă o stare de bine și susțin cu tărie faptul că acesta se construiește gradual, cu fiecare pas, nouă cărămidă așezată pe treptele evoluției. Succesul nu se construiește cu lucruri făcute din când în când, ci cu elemente extraordinare, realizate consecvent.

Există solidaritate în breasla constructorilor? Există. Orice dezvoltator își dorește un oraș frumos, modern și bine amenajat. Asta tot poate fi numită solidaritate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin