Vladimir Palancica – OMUL ANULUI 2022

Plecat de 12 ani de acasă, în căutarea succesului, a construit afaceri în mai multe orașe și țări din Asia. Impresionează prin autenticitate, dragostea neîmplinită pentru Moldova și talentul de a nu rata oportunitățile.

Fişier

CEO LOTUS GROUP OF COMPANIES

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 25.11.1984, CHIȘINĂU

STUDII: FACULTATEA RELAȚII INTERNAȚIONALE, USM; ȘTIINȚE POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE (FRIȘPA).

DOMENIUL DE ACTIVITATE. TURISM, RESTAURANTE, CONSTRUCȚII, PRODUCERE, IT, CARITATE.

FILMUL PREFERAT. BRAVE HEART

CARTEA PREFERATĂ. „COURAGE TO BE DISLIKED” DE ICHIRO KISHIMI

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Vladimir Palancica

Mi-e dor de Moldova în fiecare zi

Cambodgia. În Cambodgia am ajuns în 2013, după ce am locuit un an și am dezvoltat o afacere legată de turism în Thailanda, pe insula Phuket. Cambodgia de atunci era o țară foarte săracă, care își revendica rănile unui război civil de 40 de ani. Dar m-a impresionat, era o țară caldă, cu oameni foarte buni și cu o mulțime de atracții pentru turiști. Mare, plaje, insule, junglă, temple de mii de ani vechime. Am simțit acest potențial și m-am relocat acolo.

Afacerea mea de bază. Este și rămâne turismul. Mai nou am început să lucrez cu turiștii chinezi, interesați și de investițiile în imobiliare, construcții și alt gen de afaceri care pot fi profitabile în Cambodgia. Între timp am deschis o companie de construcții, apoi una de consultanță, o fabrică de confecții în Vietnam. Apropo, această fabrică mi-a prins bine în perioada pandemiei, am început a coase măști medicinale, care erau la prețul aurului când a început Covidul. În 2021, împreună cu partenerii mei din Israel, China și Emiratele Arabe am deschis o companie de IT în Dubai cu servicii contractate pentru China. Poate într-un viitor nu foarte îndepărtat voi investi și în Republica Moldova, aș face asta mai mult din plăcere și nostalgie față de patrie, decât pentru profit.

Un om de succes. Din 2012, imediat ce am pășit din aeroport pe pamântul Asiei, toate afacerile mele, de la cea mai mică până la cele mai impresionante, au fost foarte profitabile. Din acest motiv, mă consider un om de succes. Dar și un self-made man, pentru că eu nu am învățat afaceri, nu am avut mentori sau guru în business. Vin dintr-o familie modestă de profesori și prin toate etapele spre succes am mers de unul singur, testând, gustând, greșind și câștigând, obligatoriu.

Cavaler și Ambasador al Ordinului de Malta. Am fost onorat să primesc ordinul de Cavaler și Ambasador de Malta pentru acte de caritate și un mod de viață curat, cinstit și cu o reputație bună. În calitate de Ambasador, am posibilitatea să promovez valorile creștine și pacea, valori pentru care pledează Ordinul Suveran de Malta în toată lumea.

Secretul succesului. Totul este posibil dacă ai perseverență, curaj, muncă și credință! Mereu am știut că voi reuși, chiar dacă e greu uneori să crezi în imposibilul aparent.

Când mi-i dor de Moldova? În fiecare zi! Știu că va veni o zi în care mă voi întoarce și voi investi aici. Dar anumite situații și lecții din trecut mă fac să fiu atent și neîncrezător în ceea ce privește prezentul țării noastre. Vreau să cred că este o percepție greșită, care va dispărea cu timpul.

De ce am plecat? Ca mulți alți tineri, am vrut să fac afaceri în țara mea și am intrat în datorii. Sumele creșteau, iar capătul tunelului nu se întrezărea. Am plecat cu o geantă în mână și 500 de dolari, cu gândul că plec pentru totdeauna și că nu voi întâlni niciodată succesul. Exact peste un an, toate datoriile erau întoarse, iar eu aveam deja o afacere de succes în Thailanda. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit.

Liniștea mea. Când îmi revăd feciorul din Moldova. El mă face să mă simt fericit și să nu mă gândesc la nimic altceva în afară de el.

Dorințe neîmplinite. Deși sunt înscris în programul spațial și chiar am achitat pentru asta, așa și nu mi-a ajuns rândul să zbor în spațiu.

Cea mai mare reușită a mea în 2022. Am câștigat lupta cu o formă de cancer la o etapă incipientă și asta m-a transformat complet.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin