Yulia Efros – OMUL ANULUI 2022

INDUSTRIA MODEI

Yulia Efros

O, j’adore femeile noastre…

Yulia Efros e noul nume sonor din industria modei de la Chișinău. Viziunile parcă rupte din povești, au cucerit repede publicul iubitor de frumos. Designerul a fascinat prin simplitate și avangardism. Volanele imense, gulerele atipice și croiurile unice propuse de Yulia, candidează îndrăzneț pentru cele mai cunoscute podiumuri ale lumii.

Fişier

DESIGNER VESTIMENTAR

DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: 06.07.1990, S. MĂLĂIEȘTI, R-NUL GRIGORIOPOL

FILMUL PREFERAT: RIEN À DÉCLARER

CARTEA PREFERATĂ: PARFUMUL DE PATRICK SUSKIND

COORDONARE: EUGENIA ION

FOTO: NATALIA MITEREVA

Autoportret: Simplă… (dar deloc simplistă – n.red.)

Anul 2022 a fost cu multe provocări și vești bune.

Moda în viața mea a intrat în pas cu arta iconografiei și grafica de calculator. Pe vremuri nu era femeie-n sat care nu știa a coase, o necesitate care provenea din lipsa sortimentului în garderobă. Gospodinele își rezolvau această problemă încă din „casa șei mare”, la o mașină mecanică de cusut, fără a ajunge la oraș, iar când ajungeau la oraș, deja arătau a doamne. Bunica mea era una dintre ele. La zilele onomastice femeile își dăruiau bucăți de material din care mai apoi să își croiască ceva. Niciodată nu am perceput moda ca un instrument separat – mereu merg în ansamblu cu teatrul, muzica și filmul.

Am studiat în Italia, în cadrul unui program ce investea în talente. Eram bucuroasă să studiez și să cunosc profesori, care în afara orelor petrecute cu noi lucrau la branduri cu renume, ceea ce ne inspira și ne făcea să îi ascultăm cu foarte mare interes. Unul din profesori era și stilist. Acesta ne-a făcut cunoștință cu toate mărcile de lux din Florența pe care nu le găseai foarte ușor fiind turist. Astfel am avut ocazia să cunosc designeri foarte talentați, să cumpărăm ceva din colecțiile lor și chiar să vedem cum se cos acele rochii sau genți.

A fi designer este foarte interesant. Am reușit să cunosc multă lume valoroasă cu bun gust. Până acum am lucrat cu doi parteneri cu care am reușit să realizăm concepte și colecții de care sunt mândră.

O, j’adore femeile noastre… Sunt femei talentate, care au profesii și care sunt mereu în căutare de o haină cu caracter, un spectacol bun și energie pozitivă.

Stilul meu vestimentar este unul minimalist și romantic. Îmi place să combin aceste două direcții pentru că, după părerea mea, te fac să arăți modern indiferent de vârstă.

Sunt gata să ajung la sufletul moldovencelor doar dacă ele îmi permit.

Nu mă las influențată de trenduri. Îmi place să experimentez pentru a inventa noi tendințe.

Aspirațiile mele pentru viitor sunt aceleași de când eram mică, dar vreau să rămână un mister. Vorbim despre ele când vor deveni realitate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin