Denis Zhogolev, „Omul Anului 2018” la capitolul Inovații

Denis Zhogolev are o experiență vastă de muncă în cadrul companiei Philip Morris International din Rusia și Ucraina. Dezvoltarea continuă și posibilitatea de a-și încerca forțele în domenii de activitate noi ale business-ului sunt elemente-cheie care îi definesc viața și care au coincis și cu valorile companiei. Preluând managementul filialei din Moldova, Denis a beneficiat de o oportunitate unică: lansarea unei inovații revoluționare în industria tutunului și anume sistemul de încălzire a tutunului IQOS. Noua alternativă a țigaretelor clasice a fost acceptată rapid de către fumători, iar acest lucru demonstrează o dată în plus, că, pentru Denis și echipa lui, nu există lucruri imposibile.

Una dintre cele mai mari provocări din cariera mea a fost … lansarea IQOS în Moldova. Acest proiect s-a transformat în start-up-ul meu personal în cadrul unei corporații internaționale. Cea mai mare provocare a fost să fac abstracție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierii mele și să o iau de la zero, să învăț să fac lucrurile cu totul altfel. Noi am reușit să lansăm IQOS înaintea multor altor țări și sunt mândru de aceasta.

Cheia succesului să fii un lider care inspiră. În cadrul companiei noastre muncesc oameni creativi și talentați, iar scopul meu este să-i direcționez și să-i susțin, creând un spațiu pentru realizarea propriilor idei. Un alt element important este încurajarea angajaților și oferirea posibilității de a se dezvolta continuu și a munci cu pasiune, conștientizând importanța misiunii companiei noastre și anume crearea unui viitor fără fum de țigară.

Identificarea soluțiilor mai puțin standarde este o normalitate pentru echipa noastră. IQOS este un produs inovativ și cu siguranță necesită o abordare deosebită. Noi am înțeles că fără o transformare în interiorul companiei nu vom putea realiza misiunea noastră. Nu a fost simplu, dar în colaborare cu start-up-uri specializate în diferite domenii, am învățat cum să aplicăm instrumente inovative precum: Design Thinking, Innovation Fit, Lean Startup. Noi preferăm să experimentăm în loc să mergem pe o cale bătută.

Sunt mândru de ceea ce fac, pentru că pot schimba lumea spre bine. IQOS este cea mai bună alternativă pentru fumătorii adulți. Dispozitivul încălzește tutunul, în loc să îl ardă, astfel se produce un aerosol ce conține doar nicotină, nu și alte substanțe nocive, inclusiv fum, scrum, miros neplăcut, la fel, exclude fumatul pasiv. La nivel mondial, aproape 6 milioane de fumători, printre care și cei din Moldova, au ales IQOS. Și sunt mândru că pot să contribui la o viață mai bună a persoanelor care ar fi continuat să fumeze.

Un manager de succes … nu se oprește niciodată la rezultatele obținute, ci lucrează în continuu asupra sa și mereu caută noi provocări. Acestea sunt principiile pe care le urmez în fiecare zi. Cu toate acestea, nici eu, nici compania, nu ar reuși să obțină succes fără oameni talentați și pasionați de munca lor. Este important să știi să asculți și să accepți părerile altora, pentru că uneori soluțiile geniale se găsesc în cele mai extravagante, la prima vedere, idei.

Hobby-urile mele sunt sursa mea de energie. Îmi place sportul, pentru că disciplinează și te motivează să obții noi rezultate. Rivalitatea sănătoasă te încarcă mereu cu adrenalină și multe emoții pozitive. De exemplu, eu joc fotbal cu echipa de la birou și sunt convins că este o metodă bună să ne cunoaștem mai bine și să dezvoltăm spiritul de echipă. În timpul liber citesc mult, îmi place să caut idei ascunse printre rânduri. Și desigur, în vacanță prefer să călătoresc. Este important pentru mine să scap de rutina cotidiană, să mă relaxez și să rămân cu mine însumi.

Familia este sursa mea de inspirație. Ne susținem și ne ghidăm reciproc, iar sinceritatea copilărească și atitudinea inocentă față de lume a fiului meu mă inspiră mereu și îmi reamintește să trăiesc viața aici și acum, să savurez fiecare moment.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin