Julia Sandu, în primul pictorial provocator

Iată că i-a venit şi ei rândul să ne dea „Bună ziua!” în cadrul rubricii „Dezgolite frumos” – Julia Sandu, o tânără, frumoasă şi energică interpretă şi prezentatoare TV. Și să ne arate ce poate şi din postura de model, că despre celelalte abilităţi ale sale lumea deja știe. Chiar dacă e super ocupată cu diverse activităţi, a găsit timp pentru a ne face pe plac nouă şi, sperăm, cititorilor noştri, prin pictorialul de faţă, semnat de Nastea Kaşina, dar şi prin ideile inspirate înşirate în acest text. Deci, la treabă!

img_7704_opt

Cea mai recentă ispravă profesională cu care te lauzi…

În materie de muzică, mi-a adus succesul melodia „Siempre loca”, semnată de compozitorul român Ivan Caragia. O vară întreagă, aceasta a răsunat în toate difuzoarele radio de mai multe ori pe zi. În iulie, „Siempre loca” s-a îmbrăcat în haină video, videoclipul fiind realizat de regizorul Octavian Cobzon-Malai – este pentru a doua oară când îi încredinţez lui piesa, după „Show me love”. Am încredere în găselniţele lui regizorale, îi ştiu semnătura şi suntem mereu pe aceeaşi lungime de undă, chiar dacă e foarte temperamental şi lucrează pe bază de emoţii. Important e că produsul final e unul reuşit.

Lansarea videoclipului a avut loc la „Neaţa cu Răzvan şi Dani” (Antena 1, Bucureşti), iar succesul cunoscut cu „Siempre locca” şi „Show me love” a făcut să fiu invitată în spectacole muzicale, petreceri private şi emisiuni televizate.

img_7753_opt

Apropo de carieră…

Sunt absolventa Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” şi studentă în anul trei la AMTAP. De două ori pe săptămână iau ore de canto, scriu scenarii pentru emisiuni televizate pentru copii, pe care le şi moderez – sunt şi prezentatoare la Gurinel TV, unde am un ciclu de emisiuni care tind să descopere copii talentaţi. Zilnic, mă găsiţi la Centrul de Creaţie pentru 3522151.jpgCopii şi Tineret „Artico”, unde sunt concertmaistru şi profesor de canto la studioul „Picături muzicale”. Am reuşit deja să compun 20 de melodii pentru copii, merg aproape zilnic la sala de sport, fac dans profesionist de trei ori pe săptămână. Mai cânt în cluburi de două ori pe săptămână, conform unui contract.

Chiar dacă viaţa mea se învârte într-un continuu carusel artistic, scopul meu e să mai scot o melodie bună, care deja este pregătită. Îmi trebuie doar curaj şi pregătire psiho­emoţio­nală. Pentru mine, starea de spirit e foarte importantă.

img_7762_opt

Momente rămase în memorie… Şi în istorie…

Toată copilăria şi adolescenţa mea au însemnat concursuri în Europa. Am cântat în Italia (locul II), Macedonia (premiul mare), Polonia (locul II), Bulgaria (locul I), Ucraina (premiul mare), Germania, Turcia. Ajunsă întâmplător la preselecţia naţională Eurovision, la ai mei 20 de ani, apoi reuşind în semifinală şi finală, mi-am dat seama de responsabilitatea care planează asupra mea şi a carierei mele. Am înţeles atunci că experienţa concursurilor anterioare şi-a spus cuvântul, dar, când am ajuns în semifinală, am dedus că trebuie să muncesc de zece ori mai mult, în acea săptămână repetând aproape non-stop. Răsplata a fost pe măsură – finala! În general, Eurovisionul a fost un act de curaj pentru mine. Îmi plac provocările care mă solicită atât fizic, cât şi psihic.

img_7791a-1_opt

Unde te simţi mai bine?

Pe scenă mă simt întotdeauna ca peştele în apă, sunt acolo de când mă ţin minte. Cred că respir şi trăiesc cu adevărat doar când sunt cu microfonul în mână în faţa publicului. Emoţiile în scenă depind doar de caracterul melodiei – îmi amintesc că atunci când mergeam la concursuri în afara ţării, dansam foarte mult pe scenă şi luam toate trofeele. În Moldova se aprecia mai puţin mişcarea – abia acum şi la noi se pune accent pe show. E clar că emoţiile influenţează vocea, mai ales atunci când imprimi în studio, chiar şi condiţiile climaterice îşi spun cuvântul. Dacă există o armonie între toate elementele-cheie, atunci pot să lucrez productiv, să mă mişc, să sar, să cânt, să dansez… Pun mare accent şi pe dicţie – cuvântul este esenţial în piesă!

img_7808_opt

Hai să ne mai lăudăm, pe final…

Hai. Totuși cred că am făcut puţine deocamdată. Examenul de bacalaureat a fost un prag spre maturitate pe care l-am susţinut cu brio, ţinând cont şi de toate camerele de supraveghere îndreptate spre elevi. Am luat 8 şi 9 la BAC şi sunt mândră de mine. Am reuşit la Ştefan Neaga cu un concurs de cinci persoane pe un loc. Sunt mândră de proiectul „Stele în oglindă”, pe care l-am prezentat, timp de două ore, la doar zece ani, împreună cu Adrian Ursu, pe scena Palatului Naţional. La 16 ani am cântat în duet cu Dominik Joker la un concurs în Odessa. Cum să uit de Eurovision 2015, bineînţeles?! Sunt mândră că am ajuns să lucrez în televiziune. Îmi place munca mea cu copiii, iar reuşitele mele se materializează prin locurile de frunte pe care le-au obţinut discipolii mei la concursuri internaţionale. Îmi plac duetele mele cu Natalia Barbu, cu Natalia Gordienko, cu Pasha Parfeny, cu Adrian Ursu. Mă bucur că am reuşit să materializez ideea show-ului meu, TV Star, ajuns deja la a opta ediţie, la Gurinel TV.

img_7913_opt

Multă baftă şi energie în baterii, că vei avea nevoie! 3522365.jpgimg_7876_1_opt

Text: Marcel Toma

Foto: Anastasia Kashina

MUAH: salonul CRISTIS

Loc: Hotelul CLUB ROYAL PARK

 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin