POPASUL DACILOR: CARTEA DE VIZITĂ A BUCĂTĂRIEI TRADIŢIONALE

BUCĂTĂRIE TRADIȚIONALĂ

Indubitabil, Popasul Dacilor este cartea de vizită a tradițiilor noastre și a bucătăriei autentice. Oricine ajunge aici, revine de infinite ori. Bucatele savuroase, pedanteria cu care sunt tratate detaliile, profesionismul ospătarilor și al celor de la bucătărie, se lasă observate din orice unghi vei privi. E uimitor cum poți menține atât de sus o afacere HoReCa 16 ani la rând. Dar tocmai de aici și pornește imaginea unui brand – de la perfecțiune.

De 17 ani în topul celor mai bune restaurante din Moldova

POVESTE DE CÂNDVA

Restaurantul Popasul Dacilor a fost fondat în anul 2008 de către familia Pavalachi și este un proiect de familie. Liliana și Iurie și-au vândut mica făbricuță de mezeluri din Costești, Ialoveni și au investit tot ce au avut în acest vis – Popasul Dacilor. Nu știm dacă și-au imaginat atunci cât de emblematic va ajunge acest restaurant pentru cultura și businessul culinar al Chișinăului, dar se pare că realitatea bate filmul. De la etajatul restaurant sub formă de forțăreață dacică, pe parcursul celor 15 ani de activitate zilnică, proiectul s-a extins cu diverse terase în care circulă aerul proaspăt al parcului de la marginea urbei și parfumul florilor de sezon.

REALIZĂRI ÎN 2023

Popasul Dacilor este restaurantul premiat de GURU în top 100 restaurante din Moldova, pentru cea mai gustoasă carne la grătar și pentru interiorul cu design unic. În acest an, locația a găzduit cele mai importante delegații care ne-au vizitat țara. Și pe fiecare al doilea turist curios să cunoască bucătăria tradițională.

PATISERIE A LA POPASUL DACILOR

Din 2023, restaurantul se poate mândri cu propriul patiser, un chef cu diplome de specialitate și experiență în afara țării, care combină metodele de pregătire ale deserturilor tradiționale cu tehnici și idei moderne. La fel, veți descoperi aici noi tehnici de deservire a clienților. La fel de provocatoare precum patiseria neobișnuită, este și noua tehnologie a restaurantului care presupune maturarea în 21 de zile și prepararea cărnii de vită locale.

AȘTEPTĂRI PENTRU 2024

Deși au un portofoliu cu trei premii internaționale de la BID, pentru anul 2024 Popasul Dacilor va concura cu alte 112 branduri internaționale pentru un nou trofeu. Recunoașterea locală și internațională sunt confirmarea excelenței restaurantului și a echipei.

Liliana și Iurie Pavalachi – fondatori Popasul Dacilor

,,În anul acesta restaurantul nostru face 16 ani. Suntem mai mult decât mândri de ce am reușit să construim acasă, iar aprecierea voastră vine ca o îmbrățișare caldă pentru noi. Între timp, am mai construit localuri în Europa, dar Popasul Dacilor este inima și sufletul nostru. Pentru că așa cum te iubesc și te mângâie ai tăi, cei de acasă, nu te mângâie nimeni din lumea asta. Vă mulțumim pentru apreciere și fidelitate.”

Date de contact:

Or. Chişinău, Str. Valea Crucii, 13

Nr de tel.: 069 150 543

[email protected]

www.popasuldacilor.md

Abonează-te la articolele

Vip Magazin