Top 100 Branduri 2016. Bere Chişinău /Băuturi/

Chişinău – cea mai notorie şi cea mai populară bere produsă în R. Moldova, creată şi prezentată pe piaţă de IM „EFES Vitanta Moldova Brewery” S. A., şi-a câştigat şi reconfirmat statutul de adevărata bere a Moldovei. O face inclusiv prin numeroasele extensii, cu care a surprins piața de-a lungul anilor, mereu pe gustul consumatorilor, dar şi printr-o filozofie aparte şi prin implicarea activă în viaţa socială. Astfel, „Chişinău” este, la momentul actual, mai mult decât o denumire de bere, este o sursă de mândrie națională.

Istoria berii „Chişinău”

Aceasta datează din primăvara anului 1873 – atunci negustorul german Raps a întemeiat prima fabrică de bere din Chişinău, ea fiind şi prima fabrică de bere din Moldova. Berea obţinută la fabrica lui Raps se făcea după o reţetă tradiţională germană. În timpul celui ­de-al Doilea Război Mondial, fabrica a fost distrusă aproape în totalitate. Ulterior, în 1945,a fost elaborat proiectul unei noi fabrici, iar forma sa actuală, întreprinderea a dobândit-o în anul 1975, în urma reorganizării vechii fabrici și a deschiderii unei fabrici noi.

Prima marcă naţională

Purtând numele capitalei R. Moldova, „Chişinău” este cel mai cunoscut brand de bere din ţară. „Chişinău” este prima marcă naţională de bere, produsă în R. Moldova, fiind lansată pe piaţă în anii ’97-’98. În anul 2003, compania a dezvoltat primul program de relansare şi promovare ale brandului. Astfel, au fost elaborate noua etichetă, noul logo şi primul slogan al brandului, acesta din urmă devenind arhicunoscut: „Când ai nevoie de un prieten”. După numeroase schimbări ale imaginii brandului, bazat pe valorile emoționale ale mărcii, acum sloganul acestuia este: „Inima Moldovei”. Or, Berea „Chişinău” îşi propune să devină mai mult decât o bere, să devină o sursă de mândrie şi optimism pentru toţi moldovenii.

86,8 mln. de litri de Bere Chişinău au fost vândute în 2015.

dgf_2172_fmtGökçe Yanașmayan, Directorul general al EFES Moldova: Produsele noastre sunt recunoscute şi pentru numeroasele premii câştigate la concursuri naţionale şi internaţionale. În 2015, Chișinău Blondă, Chișinău Brună și Chișinău Radler – toate trei beri au luat medalii de aur la cel mai prestigios concurs internațional de calitate, „Monde Selection”. Pentru prima dată în istoria berii din Republica Moldova, care numără mai bine de 130 de ani, trei beri se întorc acasă cu trei medalii de aur. Este un motiv în plus de mândrie pentru noi, pentru ceea ce facem.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin