Top 3 filme recomandate de Angelica Frolov

Coordonatoarea program Lobby și Advocacy la Centrul GDM, Angela Frolov, afirmă că nu este o cinefilă pasionată și nu se prea pricepe bine în cinematografie. De aia filmele pe care le poate recomanda vor ține mai mult de temele de care este ea pasionată, și anume psihologie și activism.

„Deci, filmul numărul unu, cel care schimbă atitudinea față de mișcarea feministă, este „Îngeri de oţel”, un film de Katja von Garnier cu minunata actriță Hilary Swank, care are mai multe roluri adorabile („Băieții nu plâng niciodată”, „O fată de milioane”).

Filmul numărul doi – „Rugăciuni pentru Bobby”, la fel ca și primul, bazat pe o istorie reală, de Russell Mulcahy cu Sigourney Weaver în rolul principal. Nu am întâlnit nicio persoană care nu ar fi înghițit lacrimi vizionând acest film. Este despre istoria unei familii religioase din SUA, în care se descoperă că unul din feciori este gay. Este o istorie tragică, dar foarte important să fie cunoscută de fiecare părinte.

Al treilea film este unul documentar, dar este unul din filmele care le-aș pune în programul școlar. Este vorba de filmul Ucrainean „Zombi obișnuiți. Cum funcționează minciuna”. Dacă vreți să știți cât este de ușor să fii manipulat și cum te poți proteja, neapărat trebuie să-l vizionați”.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin